Skanska inaugurează prima clădire a proiectului Campus 6
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții, inaugurează Campus 6.1, prima clădire finalizată din complexul Campus 6, proiect care marchează extinderea Skanska România în zona de Centru-Vest a capitalei.

Clădirea Campus 6.1 este certifiată LEED Gold și integrează soluții sustenabile pentru minimizarea amprentei asupra mediului care totodată vor reduce semnificativ costurile de operare. Utilizarea celor mai noi tehnologii în scopul de a crește nivelul de wellbeing al utilizatorilor clădirilor și de a scădea amprenta ecologică a proiectelor dezvoltate este o parte esențială a filosofiei Skanska la nivel global, principii de la care Campus 6.1 nu face excepție.

Campus 6 aduce o suită de noutăți pe piața clădirilor de birouri din România, printre care se numără implementarea sistemelor de măsurare și monitorizare a factorilor ambianți. Inovatoare este și recepția virtuală a complexului, parte din aplicația integrată a Campus 6, care va furniza informații despre clădire și facilitățile oferite, cât și servicii precum car sharing și bike sharing.

„Campus 6.1 este rezultatul minunat al unui efort cumulat al intregii echipe Skanska si al partenerilor si clientilor nostri. Utilizatorii sunt cei care ne inspiră să construim clădiri inovatoare, iar Campus 6 este o soluție pe care o aducem pe piața de birouri ca răspuns la nevoile generației lor. Livrarea primei faze a proiectului face parte din strategia de dezvoltare sustenabilă pe care o avem pentru zona de Centru-Vest a Bucureștiului și se va continua prin construcția celor trei clădiri care vor întregi complexul”, declară Aurelia Luca, Managing Director Skanska Property România.

Proiectul cuprinde grădini urbane dotate cu prize electrice și Wi-Fi, precum și spații exterioare proiectate special pentru întruniri de business și sociale, restaurante și cafenele cu terase. Angajații și partenerii companiilor care au birourile în clădire se vor putea întâlni, lucra și relaxa aici.

Dezvoltarea complexului Campus 6 nu se oprește aici, proiectul având prevăzute în total patru etape, cu o suprafață închiriabilă totală de 81.000 mp. Și prin acest proiect, Skanska își propune să ofere un mediu de lucru sănătos pentru utilizatorii spațiilor de birouri, care să le permită și să îi încurajeze să își atingă potențialul maxim.

Vânzarea Campus 6.1 s-a numărat printre cele mai mari tranzacții ale anului, CA Immo fiind compania care a cumpărat clădirea pentru o sumă de 53 de milioane de euro. Campus 6.1 este cea de-a patra clădire de birouri construită şi vândută de Skanska pe piața din România.

Skanska România este un dezvoltator și constructor de clădiri ecologice de birouri destinate creării unor medii favorabile creșterii economice și stimulării afacerilor. Compania și-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel