Societe Generale se retrage din afacerile cu cărbuni

Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Mineri / Foto: Arhivă
Mineri / Foto: Arhivă
Societe Generale îşi va reduce şi mai mult afacerile din industria cărbunelui, pe măsură ce tot mai multe bănci şi companii financiare din întreaga lume se retrag gradual din industriile care au legătură cu combustibilii fosili, pentru protejarea mediului, transmite Reuters. 

Anul trecut, SocGen anunţase că va înceta să mai finanţeze centralele electrice pe bază de cărbune şi îşi va majora sprijinul pentru proiectele de energii regenerabile. 

A treia mare bancă din Franţa a informat joi că nu va mai oferi produse şi servicii financiare clienţilor a căror actuală activitate în industria cărbunelui reprezintă 50% sau mai mult din afacerile lor. De asemenea, SocGen nu va mai oferi produse şi servicii financiare clienţilor a căror actuală activitate în industria cărbunelui reprezintă între 30% şi 50% şi nu au o strategie de reducere a acestei ponderi sub 30% până în 2025. 

Şi Generali, cea mai mare companie de asigurări din Italia, a comunicat recent că nu va mai asigura în viitor noile termocentrale pe bază de cărbune sau exploatările miniere, marcând o accelerare a sprijinului pentru politicile verzi. 

Alte companii importante care şi-au redus expunerea la sectorul minier sunt Allianz SE, AXA SA, Scor, Swiss Re şi Zurich Insurance. 

De asemenea, cel mai mare grup bancar francez, BNP Paribas, a informat recent că nu va mai lucra cu companiile ale căror operaţiuni sunt concentrate în domeniul petrolului şi gazelor de şist, în încercarea de a-şi creşte sprijinul oferit proiectelor în domeniul energiilor regenerabile. 

De asemenea, BNP Paribas nu va mai finanţa noi proiecte care implică transportul sau exportul de petrol şi gaze provenite din şist sau nisipuri petrolifere. 

Anterior, BNP Paribas şi-a anunţat intenţia de a cheltui 15 miliarde de euro pentru a finanţa proiecte în domeniul energiei regenerabile până în 2020 şi să investească 100 milioane de euro în start up-uri specializate în domeniile stocării şi eficienţei energetice. În plus, banca franceză a renunţat la finanţarea minelor de cărbune şi a termocentralelor pe cărbune. 

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Calcule și verificări / FOTO: Freepik
Tanczos Barna
Foto: Freepik.com

Bursa de la București încheie săptămâna într-o notă pozitivă

Au fost înregistrate și creșteri importante. 

Japonia / FOTO: Freepik

Japonia, un test pentru acordurile tarifare ale lui Trump

Când principalul negociator comercial al Japoniei s-a...

Cupru
Blocuri de locuințe / FOTO: Freepik
Oameni de afaceri / FOTO: Freepik

Investitorii bărbați, mai puțin performanți decât femeile?

Care este concluzia unui studiu realizat pe această temă...

Banca Rusiei / FOTO: Wikipedia
Rachetă / FOTO: Flickr.com
Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Sediul Damen din Rotterdam, Olanda
Rompetrol
Tabletă / FOTO: Freepik

După OpenAI și Perplexity, Yahoo este gata să cumpere Chrome

În cadrul procesului antitrust împotriva Google, Yahoo...

Insolvență / FOTO: Freepik
Cătălin Leonte, director general FNGCIMM
BNR
Târg imobiliar
Comerțul en-gros a scăzut / Foto: Freepik
Bursa de la Frankfurt
Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, Ahn Duk-geun (centru), alături de Yoji Muto din Japonia (stânga) și Wang Wentao din China (dreapta), la Seul.
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Papa Fancisc
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik

pixel