COP29: Ce prevede acordul lăudat de unii, criticat de alții, încheiat la Baku
La capătul unor dezbateri...
Anul trecut, SocGen anunţase că va înceta să mai finanţeze centralele electrice pe bază de cărbune şi îşi va majora sprijinul pentru proiectele de energii regenerabile.
A treia mare bancă din Franţa a informat joi că nu va mai oferi produse şi servicii financiare clienţilor a căror actuală activitate în industria cărbunelui reprezintă 50% sau mai mult din afacerile lor. De asemenea, SocGen nu va mai oferi produse şi servicii financiare clienţilor a căror actuală activitate în industria cărbunelui reprezintă între 30% şi 50% şi nu au o strategie de reducere a acestei ponderi sub 30% până în 2025.
Şi Generali, cea mai mare companie de asigurări din Italia, a comunicat recent că nu va mai asigura în viitor noile termocentrale pe bază de cărbune sau exploatările miniere, marcând o accelerare a sprijinului pentru politicile verzi.
Alte companii importante care şi-au redus expunerea la sectorul minier sunt Allianz SE, AXA SA, Scor, Swiss Re şi Zurich Insurance.
De asemenea, cel mai mare grup bancar francez, BNP Paribas, a informat recent că nu va mai lucra cu companiile ale căror operaţiuni sunt concentrate în domeniul petrolului şi gazelor de şist, în încercarea de a-şi creşte sprijinul oferit proiectelor în domeniul energiilor regenerabile.
De asemenea, BNP Paribas nu va mai finanţa noi proiecte care implică transportul sau exportul de petrol şi gaze provenite din şist sau nisipuri petrolifere.
Anterior, BNP Paribas şi-a anunţat intenţia de a cheltui 15 miliarde de euro pentru a finanţa proiecte în domeniul energiei regenerabile până în 2020 şi să investească 100 milioane de euro în start up-uri specializate în domeniile stocării şi eficienţei energetice. În plus, banca franceză a renunţat la finanţarea minelor de cărbune şi a termocentralelor pe cărbune.
Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La capătul unor dezbateri...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...