Societe Generale se retrage din afacerile cu cărbuni

Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Mineri / Foto: Arhivă
Mineri / Foto: Arhivă
Societe Generale îşi va reduce şi mai mult afacerile din industria cărbunelui, pe măsură ce tot mai multe bănci şi companii financiare din întreaga lume se retrag gradual din industriile care au legătură cu combustibilii fosili, pentru protejarea mediului, transmite Reuters. 

Anul trecut, SocGen anunţase că va înceta să mai finanţeze centralele electrice pe bază de cărbune şi îşi va majora sprijinul pentru proiectele de energii regenerabile. 

A treia mare bancă din Franţa a informat joi că nu va mai oferi produse şi servicii financiare clienţilor a căror actuală activitate în industria cărbunelui reprezintă 50% sau mai mult din afacerile lor. De asemenea, SocGen nu va mai oferi produse şi servicii financiare clienţilor a căror actuală activitate în industria cărbunelui reprezintă între 30% şi 50% şi nu au o strategie de reducere a acestei ponderi sub 30% până în 2025. 

Şi Generali, cea mai mare companie de asigurări din Italia, a comunicat recent că nu va mai asigura în viitor noile termocentrale pe bază de cărbune sau exploatările miniere, marcând o accelerare a sprijinului pentru politicile verzi. 

Alte companii importante care şi-au redus expunerea la sectorul minier sunt Allianz SE, AXA SA, Scor, Swiss Re şi Zurich Insurance. 

De asemenea, cel mai mare grup bancar francez, BNP Paribas, a informat recent că nu va mai lucra cu companiile ale căror operaţiuni sunt concentrate în domeniul petrolului şi gazelor de şist, în încercarea de a-şi creşte sprijinul oferit proiectelor în domeniul energiilor regenerabile. 

De asemenea, BNP Paribas nu va mai finanţa noi proiecte care implică transportul sau exportul de petrol şi gaze provenite din şist sau nisipuri petrolifere. 

Anterior, BNP Paribas şi-a anunţat intenţia de a cheltui 15 miliarde de euro pentru a finanţa proiecte în domeniul energiei regenerabile până în 2020 şi să investească 100 milioane de euro în start up-uri specializate în domeniile stocării şi eficienţei energetice. În plus, banca franceză a renunţat la finanţarea minelor de cărbune şi a termocentralelor pe cărbune. 

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com

pixel