Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 zile prin SMS
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
O veste bună vine pentru șoferii care au nevoie de Roviniete.

Ministerul Transporturilor a emis recent Ordinul nr. 959/2024, publicat în Monitorul Oficial al României, deschizând calea către o opțiune mai flexibilă pentru șoferii cu mașini mici. Conform acestui ordin, șoferii pot acum achita rovinieta pentru o perioadă de 10 zile prin SMS, nu doar pentru o singură zi, așa cum era anterior.

Această modificare vine în urma Ordonanței de Guvern nr. 14/2024, care a introdus schimbări legislative în martie, ajustând perioadele de valabilitate a rovinietelor. În conformitate cu noile reguli, rovinieta poate fi plătită în avans pentru diverse perioade de valabilitate, inclusiv pentru 10 zile, alături de variantele existente de o zi, șapte zile, 30 de zile, 60 de zile sau 12 luni.

Totodată, este important de menționat că plata rovinietei prin SMS este disponibilă doar pentru vehiculele înmatriculate în România, iar data începerii valabilității rovinietei este determinată de confirmarea emiterii acesteia de către distribuitor.

Noile tarife pentru rovinietă variază în funcție de categoria vehiculului și de perioada pentru care este achitată. De exemplu, pentru autoturisme, tariful pentru o rovinieta valabilă o zi este de 2,5 euro, iar pentru vehiculele de tonaj mare, tariful maxim este de 1.210 euro pentru o rovinieta valabilă un an.

Această schimbare vine în întâmpinarea nevoilor șoferilor, oferindu-le mai multă flexibilitate în alegerea perioadei de valabilitate a rovinietei și modalitatea de plată, consolidând astfel eficiența și accesibilitatea sistemului de taxare rutieră în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel