Soluție pentru dezghețarea drumurilor, găsită într-un aliment din comerț
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Romania promoveaza branza atestata traditional
Romania promoveaza branza atestata traditional
Mozzarella este o brânză moale și destul de apoasă, elastică, albă și se regăsește sub formă ca de găluște.

Gustul este unul dulce ca brânza de vaci proaspătă și se obține din lapte de bivoliță sau vacă.

Asociația pentru Protecția Consumatorului a realizat recent un test în cadrul căruia au fost verificare mei multe sortimente de mozarella de pe piața din România.

Citește și: Aproape 20 de E-uri şi foarte mult zahăr în pastilele de gât. Studiu

Rezultatele analizelor au darul să neliniștească:

  • 3 din 10 sortimente de mozzarella conţin acid citric!

  • Mozzarella cu amidon de cartofi!

  • 84% din sortimentele de mozzarella analizate sunt fabricate din lapte de vacă!

  • 16% din sortimentele de mozzarella analizate sunt fabricate din lapte de bivoliţă!

  • 40% din mozzarella comercializată provine din Germania!

  • 36% din mozzarella comercializată a fost fabricată în Italia!

  • 21% din mozzarella comercializată este fabricată în România!

  • Grăsimea raportată la substanţa uscată variază între 27% şi 52%!

  • Valoarea energetică per 100 grame produs variază între 165 kcal şi 339 kcal!

  • Cantitatea de grăsimi per 100 grame produs variază între 8,5 grame şi 25 de grame!

  • Cantitate de acizi graşi saturaţi per 100 grame produs variază între 6 grame şi 18 grame!

  • Cantitatea de proteine per 100 grame produs variază între 13 grame şi 26 grame!

  • Cantitatea de sare per 100 grame produs variază între 0,57 grame şi 3 grame.

În urma analizelor a rezultat că în unele sortimente s-a utilizat amidonul și carbonatul de calciu.

Amidonul nu are ce căuta în mozzarella. Consumatorii români au fost de multe ori înșelați cu produse lactate false, care nu conțineau nici un strop de lapte.

Carbonatul de calciu este un compus chimic utilizat pentru dezghețarea drumurilor iar în acest caz a fost folosit pentru potențarea gustului. Clorura de calciu se obține din calcar, prin reacție cu acidul clorhidric sau ca produs secundar la obținerea sodei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel