Soluția găsită de China pentru a pune punct conflictului comercial cu UE din sectorul autoturismelor electrice
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Mașini
Mașini
Un consilier chinez a propus o legătură mai strânsă între producătorii auto europeni și cei chinezi după ce Comisia Europeană a pornit o investigație privind concurența firmelor auto chnezești care exportă automobile mai ieftine în Europa.

Industria auto chineză ar trebui să caute soluţii la conflictele comerciale extinzând legăturile cu omologii din Europa prin parteneriate tehnologice, a anunţat un consilier politic chinez după demararea investigaţiei Comisiei Europene, care nutreşte temeri că vehiculele electrice chineze ar fi beneficiat de subvenţii de stat, transmite Reuters.

Investigaţia anunţată luna aceasta de Comisia Europeană va stabili dacă sunt necesare tarife punitive pentru protejarea producătorilor auto din UE de importurile mai ieftine de vehicule electrice chineze.

Guvernul de la Beijing, asociaţiile din industrie şi companiile ar trebui să atenueze impactul asupra altor pieţe, în condiţiile creşterii exporturilor de vehicule electrice din China, şi să caute relaţii reciproc avantajoase cu firmele locale, a apreciat Dong Yang, vicepreşedinte la think tank China EV100, dedicat vehiculelor electrice, într-un articol publicat luni pe contul său de social media Wechat.

Dong, fost oficial la Ministerul pentru echipamente din China, unul din organismele guvernamentale care a supervizat industria auto chineză în anii '90, şi compania auto de stat BAIC, au sugerat de asemenea că producătorii chinezi de baterii ar trebui să-şi extindă legăturile cu firmele din Europa şi să construiască un lanţ local de aprovizionare cu baterii în Europa.

Între timp, producătorii auto europeni ar putea, de asemenea, beneficia de pe urma tehnologiei chineze în domeniul vehiculelor electrice pentru a accelera tranziţia la electrificare, a adăugat Dong.

În iulie, producătorul chinez de vehiculele electrice Xpeng a încheiat un acord cu Volkswagen pentru a produce împreună două noi modele pe baza platformei Xpeng din China.

Producătorul chinez de baterii CATL a majorat producţia la fabrica sa din Germania şi construieşte o nouă unitate în Ungaria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mircea Coșea: BNR a ajuns un alergător singur de cursă lungă

Banca Națională a României a transmis luni, 13 aprilie,...

Ce s-a decis în şedinţa de Guvern de marţi. Află detalii

Actele normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului...

Cu cât s-a scumpit manopera în service-urile auto

S-a scumpit serios manopera pentru reparaţiile auto.

China se opune ferm noilor taxe vamale impuse de SUA

China și-a arătat opoziția față de majorarea tarifelor...

Prețul argintului, în creștere: Cauze și implicații

Prețul argintului a înregistrat o creștere semnificativă...

INS vine cu o veste bună privind rata inflației

Cele mai recente cifre publicate de INS privind rata...

Biden scoate artileria grea împotriva importurilor din China

Administrația Biden a anunțat o serie de măsuri pentru a...

Belgienii se înghesuie să-și vândă aurul. Explicații

Sunt date anunțate de magazinul de vânzări online...

Claude, concurent al ChatGPT, a ajuns în Europa

Anthropic a anunțat, în noaptea de luni spre marți,...


pixel