Soluția găsită de China pentru a pune punct conflictului comercial cu UE din sectorul autoturismelor electrice
Autor: DCBusiness Team | 18 sep 2023, 19:46
Mașini
Mașini
Un consilier chinez a propus o legătură mai strânsă între producătorii auto europeni și cei chinezi după ce Comisia Europeană a pornit o investigație privind concurența firmelor auto chnezești care exportă automobile mai ieftine în Europa.

Industria auto chineză ar trebui să caute soluţii la conflictele comerciale extinzând legăturile cu omologii din Europa prin parteneriate tehnologice, a anunţat un consilier politic chinez după demararea investigaţiei Comisiei Europene, care nutreşte temeri că vehiculele electrice chineze ar fi beneficiat de subvenţii de stat, transmite Reuters.

Investigaţia anunţată luna aceasta de Comisia Europeană va stabili dacă sunt necesare tarife punitive pentru protejarea producătorilor auto din UE de importurile mai ieftine de vehicule electrice chineze.

Guvernul de la Beijing, asociaţiile din industrie şi companiile ar trebui să atenueze impactul asupra altor pieţe, în condiţiile creşterii exporturilor de vehicule electrice din China, şi să caute relaţii reciproc avantajoase cu firmele locale, a apreciat Dong Yang, vicepreşedinte la think tank China EV100, dedicat vehiculelor electrice, într-un articol publicat luni pe contul său de social media Wechat.

Dong, fost oficial la Ministerul pentru echipamente din China, unul din organismele guvernamentale care a supervizat industria auto chineză în anii '90, şi compania auto de stat BAIC, au sugerat de asemenea că producătorii chinezi de baterii ar trebui să-şi extindă legăturile cu firmele din Europa şi să construiască un lanţ local de aprovizionare cu baterii în Europa.

Între timp, producătorii auto europeni ar putea, de asemenea, beneficia de pe urma tehnologiei chineze în domeniul vehiculelor electrice pentru a accelera tranziţia la electrificare, a adăugat Dong.

În iulie, producătorul chinez de vehiculele electrice Xpeng a încheiat un acord cu Volkswagen pentru a produce împreună două noi modele pe baza platformei Xpeng din China.

Producătorul chinez de baterii CATL a majorat producţia la fabrica sa din Germania şi construieşte o nouă unitate în Ungaria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Podul Prieteniei intră în reparaţii. Restricţii de trafic

Podul peste Dunăre, între Giurgiu şi Ruse, intră în...

Netflix închide definitiv unul dintre serviciile sale

Netflix a închis în mod oficial vineri serviciul său de...

Ratele cresc din nou. IRCC s-a majorat la 5,96% pe an

Românii care au credite prin IRCC vor plăti mai mulți...

Crossuri externe