Industria auto chineză ar trebui să caute soluţii la conflictele comerciale extinzând legăturile cu omologii din Europa prin parteneriate tehnologice, a anunţat un consilier politic chinez după demararea investigaţiei Comisiei Europene, care nutreşte temeri că vehiculele electrice chineze ar fi beneficiat de subvenţii de stat, transmite Reuters.
Investigaţia anunţată luna aceasta de Comisia Europeană va stabili dacă sunt necesare tarife punitive pentru protejarea producătorilor auto din UE de importurile mai ieftine de vehicule electrice chineze.
Guvernul de la Beijing, asociaţiile din industrie şi companiile ar trebui să atenueze impactul asupra altor pieţe, în condiţiile creşterii exporturilor de vehicule electrice din China, şi să caute relaţii reciproc avantajoase cu firmele locale, a apreciat Dong Yang, vicepreşedinte la think tank China EV100, dedicat vehiculelor electrice, într-un articol publicat luni pe contul său de social media Wechat.
Dong, fost oficial la Ministerul pentru echipamente din China, unul din organismele guvernamentale care a supervizat industria auto chineză în anii '90, şi compania auto de stat BAIC, au sugerat de asemenea că producătorii chinezi de baterii ar trebui să-şi extindă legăturile cu firmele din Europa şi să construiască un lanţ local de aprovizionare cu baterii în Europa.
Între timp, producătorii auto europeni ar putea, de asemenea, beneficia de pe urma tehnologiei chineze în domeniul vehiculelor electrice pentru a accelera tranziţia la electrificare, a adăugat Dong.
În iulie, producătorul chinez de vehiculele electrice Xpeng a încheiat un acord cu Volkswagen pentru a produce împreună două noi modele pe baza platformei Xpeng din China.
Producătorul chinez de baterii CATL a majorat producţia la fabrica sa din Germania şi construieşte o nouă unitate în Ungaria
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...