Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
Institutul ARGUMENT a realizat o cercetare în contextul războiului care a izbucnit la graniţa României, între Rusia şi Ucraina. Românii au răspuns ce ar trebui să facă ţara noastră, dacă ar trebui să sprijine aliaţii NATO în deciziile lor sau să rămână neutră. Totodată, sunt oferite răspunsuri privitoare la percepţia probabilităţii de desfăşurare a unor conflicte armate pe teritoriul României, după invazia Rusiei în Ucraina.
La întrebarea "Ce ar trebui să facă România, în contextul războiului din Ucraina?", răspunsurile au fost următoarele:
- Să rămână neutră: 61%
- Să sprijine Alianţa Vestului ( SUA, NATO, UE): 36%
- Nu ştiu/nu răspund: 2%
- Să sprijine Alianţa Estului (Rusia, China): 1%.
Cât priveşte percepţia cu privire la probabilitatea desfăşurării unui conflict armat pe teritoriul României, după invazia Rusiei în Ucraina, răspunsurile au fost următoarele:
- Puţin probabil: 35%
- Foarte probabil: 27%
- Deloc probabil: 19%
- Destul de probabil: 18%
- Nu ştiu/nu răspund: 1%.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat luni că Alianţa va continua să se coordoneze cu marile democraţii mondiale şi cu Ucraina în privinţa ''paşilor următori'' privind invazia Rusiei în această ţară, după ce Occidentul a impus în ultimele zile sancţiuni istorice Moscovei, relatează EFE.
Stoltenberg a participat luni la o videoconferinţă găzduită de preşedintele american Joe Biden şi la care au luat parte şefii de stat şi/sau de guvern ai Regatului Unit, Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei, Poloniei, României şi Japoniei, precum şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.
Într-un comunicat după întâlnirea virtuală, Stoltenberg a subliniat că liderii ''au convenit să continue coordonarea strânsă privind următorii paşi, între ei şi cu Ucraina'' şi au reafirmat ''unitatea şi angajamentul lor puternic de a continua să lucreze împreună pentru a aborda cea mai gravă ameninţare la adresa securităţii euro-atlantice din ultimele decenii''.
În plus, liderii au vorbit despre sancţiuni "fără precedent" ca răspuns la comportamentul agresiv al Rusiei în Ucraina şi au îndemnat Moscova să oprească imediat războiul, să-şi retragă toate forţele din Ucraina şi să revină pe calea dialogului.
Stoltenberg le-a transmis celorlalţi lideri mondiali că NATO a condamnat deja la summitul său de săptămâna trecută "invazia nejustificată a Rusiei ca o încălcare gravă a dreptului internaţional, precum şi rolul de facilitare al Belarusului".
Politicianul norvegian a amintit, de asemenea, că Alianţa ''a consolidat deja apărarea aliată, inclusiv prin desfăşurarea unor elemente ale Forţei de Răspuns a NATO în partea de est a Alianţei''.
''Aliaţii au decis, de asemenea, să ia măsuri suplimentare pentru a asigura securitatea şi apărarea tuturor membrilor şi vor continua să se adapteze la o 'nouă normalitate' în securitatea europeană, din cauza eforturilor continue ale Rusiei de a submina principiile fundamentale prin utilizarea forţei'', a spus Stoltenberg în comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Analistul economic Cristian...
Pierderile sunt de ambele părți...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...