Speranțe. Primii voluntari testați cu un vaccin revoluționar
Autor: Eva Anton
Data actualizării:
Data publicării:
Vaccinul testat de Imperial College of London
Vaccinul testat de Imperial College of London
Cursa contra cronometru pentru a găsi un vaccin împotriva COVID-19 este în plină desfășurare. Marți, Imperial College of London (ICL) a declarat că cercetătorii au administrat vaccinul unui voluntar sănătos.

Doza a fost mică, iar pacientul este acum monitorizat îndeaproape. În acest moment, el este într-o stare bună de sănătate.
Un tip diferit de vaccin

Vaccinul pe care ICL acum în testează se bazează pe o nouă tehnologie, respectiv pe ARN. Această tehnologie va revoluționa lumea vaccinurilor, deoarece le permite oamenilor de știință să răspundă mai rapid la noile boli.
Vaccinul care a fost administrat unui pacient sănătos s-a dovedit a fi unul sigur în timpul testelor preclinice.

Dr. Katrina Pollock, de la Departamentul de Boli Infecțioase de ICL și cercetătorul șef al studiului, a declarat că: „Am ajuns la o etapă semnificativă în acest studiu de ultimă oră, cu prima doză de vaccin ARN auto-amplificator administrat în siguranță”.

„Suntem acum pregătiți să testăm vaccinul în faza de evaluare a dozei înainte de a merge mai departe spre a-l evalua unui număr mai mare de voluntari.”

Voluntarului i s-a administrat o doză scăzută de vaccin, cu urmărirea rapelului la patru săptămâni. O serie de alți voluntari sănătoși așteaptă să li se administreze și prima doză de vaccin în următoarele zile. Echipa va continua să monitorizeze îndeaproape toți participanții, precum și să caute semne de anticorpi împotriva coronavirusului.

Covid-19. Viitorul vaccin nu va funcționa la aceste persoane

Pentru început, primul studiu va implica 15 voluntari cărora li se va administra o doză mică. Următorii voluntari, până la 300, vor primi doze mai mari de vaccin, pentru a evalua siguranța și a descoperi cantitatea perfectă de dozare necesară.

Dacă totul merge conform planului, vor fi efectuate testări pe un număr și mai mare de voluntari până la sfârșitul acestui an.

Profesorul Fiona Watt, președintele executiv al Consiliului de Cercetări Medicale, care a ajutat la finanțarea studiului, a declarat „Această dezvoltare uluitor de rapidă a vaccinului - în comparație cu anii pe care îi ia în mod normal - este rezultatul muncii remarcabil de intense și al colaborării strânse a oamenilor de știință”.

Aceste studii vor contribui la eforturile globale de a găsi un vaccin, care este cea mai bună speranță pentru prevenirea COVID-19 și pentru a permite vieții oamenilor să revină la normal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel