Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Detaliindu-și declarația, oficialul american a indicat în mod special creșterea costului împrumuturilor pentru guvernul american. „Investitorii au devenit mai reticenți în a deține datorii suverane care ajung la scadență în iunie”, explică ministrul de finanțe într-un discurs pe care urmează să îl susțină marți în fața Asociației Bancherilor Americani (ICBA) și din care Trezorerie a publicat o serie de fragmente pe site-ul său oficial.
Rata dobânzii la bonurile de trezorerie americane la o lună a urcat la 5,74%, cea mai mare din ultimii douăzeci de ani, față de 3,29% la jumătatea lunii aprilie. Este semnificativ mai mare decât rata dobânzii cheie stabilită de Rezerva federală a SUA și care se situează într-un coridor cuprins între 5,00% și 5,25%, o raritate.
Această creștere a ratei reflectă scăderea prețului acestor obligațiuni de trezorerie, care se mișcă în direcția opusă ratei și, prin urmare, a scăzut semnificativ. Această conjunctură obligă guvernul SUA să se împrumute mai scump decât în condiții obișnuite. Joi, Trezoreria SUA a trebuit să ofere investitorilor un randament de 5,50% pentru bonurile de trezorerie la patru săptămâni, care vor ajunge la scadență pe 13 iunie.
Incapacitate de plată
Cu toate acestea, conform previziunilor guvernului american, Statele Unite pot intra în incapacitate de plată chiar de la 1 iunie, în cazul în care republicații și democrații nu ajung, în Congres, la un consens privind creșterea plafonului de îndatorare, a repetat Janet Yellen, un avertisment pe care l-a mai lansat de câteva ori în ultimul timp.
Această limită poate fi majorată doar printr-un vot majoritar în Congres. Dar, așa cum stau lucrurile, republicanii din Camera Reprezentanților refuză să ridice plafonul fără compensații și un cadru strict pentru cheltuielile publice. Președintele american Joe Biden urmează să se întâlnească marți cu liderii opoziției parlamentare, inclusiv cu președintele republican al Camerei Reprezentanților Kevin McCarthy, pentru a încerca să găsească un compromis.
Pe lângă creșterea costului împrumutului pentru Statele Unite, „prea multe companii au nevoie de timp pentru a se pregăti pentru ipoteza unui default” a adăugat secretarul de Trezorerie. „Și mult prea multe gospodării trebuie să își facă griji dacă se vor descurca fără banii promiși de guvern”, a menționat Janet Yellen.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...