"În data de 22 februarie s-a încheiat perioada de subscriere pentru emisiunile de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei lansate de Ministerul Finanţelor Publice, cu maturităţi de 2, 3 şi 5 ani, iar suma investită de români a fost de 694.429.573 lei", se spune într-un comunicat al MFP.
Titlurile de stat din Programul Tezaur au putut fi achiziţionate, atât prin unităţile operative ale Trezoreriei Statului, cât şi prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română, situaţia subscrierii fiind următoarea: pentru emisiunea cu maturitate de 2 ani - prin trezorerii: 256.786.956 lei (număr de investitori 5.503) şi prin Poşta Română: 31.088.458 lei (număr de investitori 1.007); emisiunea cu maturitate de 3 ani - prin trezorerii: 115.998.468 lei (număr de investitori 1.975) şi prin Poşta Română: 11.981.445 lei (număr de investitori 416); emisiunea cu maturitate de 5 ani - prin trezorerii: 262.753.637 lei (număr de investitori 1.964) şi prin Poşta Română: 15.820.609 lei (număr de investitori 389).
Condițiile titlurilor de stat
Emisiunea cu maturitate de 2 ani are o dobândă anuală de 4%, emisiunea cu o maturitate de 3 ani are o dobândă anuală de 4,5%, iar emisiunea cu o maturitate de 5 ani are o dobândă anuală de 5%.
"Le mulţumim celor peste 11.000 de români care au avut încredere în Guvernul României şi au investit în medie circa 12.700 de euro (60.460 de lei) în titluri de stat. Fiecare dintre ei va beneficia de cele mai bune dobânzi de pe piaţă de 4%, 4,5%, respectiv 5% cât şi de venituri neimpozabile. Vom continua să îndeplinim toate promisiunile din programul de guvernare şi vom depune toate eforturile pentru a le asigura românilor un nivel de trai de comparabil cu standardele europene", a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.
Citește și: PENSII ȘI SALARII 2019. Schimbări de ultimă oră
Titlurile au putut fi cumpărate de persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, iar veniturile obţinute sunt neimpozabile.
"Având în vedere interesul crescut al populaţiei faţă de această metodă de economisire, emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua şi în lunile următoare", dă asigurări MFP.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Plenul Consiliului Superior al...
Bursa de Valori București...
Președintele interimar Ilie...
Criză de forță de muncă în...
O mișcare anticipată de analiști.
Cursul valutar de joi, 17...
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...
Având în vedere încălzirea...
Curs BNR, joi, 17 aprilie.
Discuții mai clare datorită...
Magazinele marilor lanţuri de retail din România vor fi închise în prima zi...
Bill Gates a confirmat, încă o dată, că nu va lăsa...
Această instituție a devenit...
Pe fondul escaladării războiului comercial dintre Statele Unite și China, un...
Un miliardar turc vrea să aloce...
Tehnologia în cădere liberă: Nvidia și Nasdaq, printre...
Banca Naţională a României împlineşte joi 145 de ani.
Randamentele obligațiunilor din zona euro au urcat ușor...
Doar 31 de angajați din 250 au...
Un fenomen atent monitorizat de analiștii financiari.
Grupul industrial elvețian ABB a anunțat joi că...