Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Vile în zone selecte ale Capitalei, apartamente și de 100 de metri pătrați și spații destinate oamenilor de afaceri sunt scoase periodic la licitație de RAAPPS. Dacă ele nu sunt adjudecate din prima, la următoarea licitație prețul acestora este mai mic, el fiind diminuat de fiecare dată când este reluată licitația.
De exemplu, un apartament situat pe bulevardul Unirii, nr 68, bl K2, sc 2, a fost vândut cu 123.600 de euro. Iar Vila 11 din Snagov, cu 27.000 de metri pătrați și o suprafață utilă de 2.085 de metri pătrați, au fost vândută cu 2.124.900 de euro plus TVA.
În total s-au vândut 326 de imobile, iar în prezent RAAPPS derulează licitații periodice, pentru a vinde apartamente, vile, spații comerciale sau terenuri. Lista cu toate cele 326 de imobile și prețul de adjudecare al lor o puteți găsi AICI.
RAAPPS- cea mai mare agenție imobiliară
Potrivit calculelor făcute de DCBusiness, Regia care administrează imobilele statului este practic cea mai mare agenție imobiliară. Astfel, Regia Protocolului de Stat, la care lucrează peste 2.170 de angajaţi cu un câştig mediu lunar mai mare de 1.900 lei, deţine aproximativ 650 locuinţe de protocol şi de serviciu, peste 75 de vile şi mai mult de 250 hectare teren, moştenite de la fosta gospodărie de stat a PCR şi ocupate de actuali sau foşti demnitari, ori chiar de rudele acestora. Acestora li se adaugă zeci de spaţii comerciale, ferme şi unităţi turistice, dintre care hotelul Triumf din Bucureşti, hotelul Mara din Sinaia, Clubul Floreasca, complexul Scroviştea, complexul Palat Snagov sunt printre cele mai valoroase. Surse oficiale au declarat că întregul patrimoniu RA-APPS este evaluat la 500 milioane euro -1 miliard euro.
Cum poți participa la licitație
Cei care doresc să cumpere case, vile și spații comerciale de la stat, trebuie să știe că RAAPPS postează anunțurile de intenție pe site-ul propriu. Mai mult, cei care intenționează să participe la licitații- trebuie să depună dosar de intenție la sediul instituției. Imobilele RA-APPS vor fi vandute la un preț cu pănă la 30% mai mic comparativ cu cel de pornire, dacă licitația se repeta, și vor fi cedate și prin negociere la a treia încercare de vînzare, imobilele de peste 50.000 euro putând fi platite în rate lunare eșalonate pana la trei ani cu un avans de 25%.
Anunțurile RAAPPS pot fi găsite AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...