Stellantis lansează un model Jeep electric pregătit pentru concurența chineză
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Jeep / sursa foto: Pexels.com / Taryn Elliott
Jeep / sursa foto: Pexels.com / Taryn Elliott
După ce ieri Volkswagen a anunțat lansarea unei noi mașini electrice, gata să țină pasul cu valul de importuri din China, producătorul auto Stellantis face o mișcare asemănătoare. 

Stellantis plănuiește să ofere „foarte curând” în SUA un vehicul Jeep complet electric de 25.000 de dolari pentru a atrage mai mulți clienți.

Carlos Tavares, directorul general Stellantis, a dezvăluit puține detalii despre viitorul vehicul, spunând că acesta va avea un preț de aproximativ 25.000 de dolari în SUA.

„În același mod în care am adus Citroen e-C3 la 20.000 de euro, veți avea foarte curând un Jeep de 25.000 de dolari”, a declarat el miercuri, în timpul unei conferințe.

Oferirea unui nou vehicul electric la această sumă, de 25.000 dolari, a fost de mult timp o țintă pentru producători auto precum Stellantis, Tesla și alții. Importanța unui astfel de vehicul a devenit tot mai evidentă pe măsură ce producătorii auto chinezi precum BYD și Nio își cresc vânzările de mașini electrice cu prețuri accesibile în afara Chinei.

„Dacă mă întrebați care este un preț accesibil pentru o mașină electrică, aș spune 20.000 de euro în Europa și 25.000 de dolari în SUA”, a declarat Tavares.

„Este o perioadă foarte provocatoare și foarte haotică”, a declarat Tavares în ceea ce privește concurenții chinezi. „Ne aflăm într-o furtună, iar această furtună va dura câțiva ani”.

Comentariile lui Tavares vin pe fondul creșterii tensiunilor geopolitice în jurul mașinilor electrice fabricate în China. Mulți din industria auto și din jurul acesteia se tem că vehiculele mai puțin costisitoare, fabricate în China, vor inunda piețele, subminând producătorii naționali.

Citește și: Volkswagen pregătește o premieră mondială. Mașina electrică destinată concurenței chineze

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel