Riscă România suspendarea fondurilor europene? Ce spune ministrul Finanţelor
O eventuală suspendare a...
Elena Cristian a explicat ce urmează pentru români în 2025
Elena Cristian, analist DC Business, a vorbit despre România anului 2025 din perspectivă economică. Invitată la România TV, la emisiunea moderată de Andreea Creţulescu, Elena Cristian a fost întrebată despre ce va urma pentru români din 2025, după alegerile parlamentare şi prezidenţiale.
Raportul BNR privind inflația. Mugur Isărescu: Știm că va urma o corecție fiscal-bugetară
Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a prezentat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, raportul trimestrial privind inflația și a vorbit inclusiv despre Tezaurul de la Moscova. Vești și bune și mai puțin bune pentru România.
Banca Națională a României se așteaptă la o inflație mai mare la finele acestui an și la începutul anului următor. Guvernatorul Mugur Isărescu atrage atenția că noua prognoză nu include măsurile iminente de corecție fiscal-bugetară ce urmează să fie luate de la anul, care ar putea afecta și dinamica inflației. BNR a revizuit de la 4% la 4,9% prognoza de inflație pentru finele lui 2024 și de la 3,4% la 3,5% prognoza pentru finele anului viitor. Pe termen scurt, inflația ar urma să crească ca urmare a scumpirii mai puternice a alimentelor.
Analiză Reuters: Ochelarii care îți pot dezvălui numele și adresa în câteva secunde: Inovația Harvard care stârnește controverse. Un proiect inovator, dezvoltat de studenții de la Harvard, Caine Ardayfio și AnhPhu Nguyen, a transformat o pereche de ochelari Ray-Ban Meta într-un dispozitiv capabil să identifice persoanele în timp real folosind tehnologia de recunoaștere facială. Aceștia au creat prototipul în doar patru zile, subliniind potențialul realității augmentate (AR) pentru viitor.
A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru completarea și modificarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Dacă va fi adoptată, aceasta va institui reguli mai stricte în ceea ce priveşte acordarea de sporuri şi premii bugetarilor.
Semnal de alarmă privind amnistia fiscală: Măsura, aproape de un eşec major
Sindicaliştii din Finanţe trag un semnal de alarmă privind amnistia fiscală. Termenul de 25 noiembrie 2024 stabilit pentru depunerea și procesarea cererilor de amnistie fiscală depuse de contribuabilii persoane fizice și juridice conform OUG nr. 107/2024 se dovedește a fi total nerealist și imposibil de respectat în condițiile de muncă actuale și cu personalul alocat în prezent acestei activități, transmite Vasile Marica, preşedintele Federației Naţionale a Sindicatelor din Finanțe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
O eventuală suspendare a...
Economia zonei euro şi cea a UE...
Schimbare de generație la...
Franța cere acțiuni urgente...
Leul stagnează față de euro, dar pierde teren în fața...
Dobânzile interbancare ROBID și...
Formularul tipizat folosit de...
Prețul cuprului scade din nou,...
Oficial, gigantul spaniol...
Petrolul scade brusc cu aproape...
Europa vrea să atragă cercetători americani nemulțumiți...
Piața paladiului se...
INS a publicat datele privind...
Germania riscă să rateze...
Declarația unică (Formular 212)...
Sectorul de afaceri reprezentat...
Aplicația informatică a...
Vladimir Putin nu va participa...
Piețele financiare își pierd...
Comisia Europeană propune...
Casa Albă susține că a semnat...
Angajații din România pot...
Trump încheie vizita în Golf cu...
Grupaj de știri.