Ştirile dimineţii, 5 martie. Informaţii calde, la începutul zilei
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Stirile diminetii. Foto: Pexels.com
Stirile diminetii. Foto: Pexels.com
Grupaj de ştiri.

"Taxa pe boală". Marcel Boloş spune că nu există: Guvernul nu a introdus o taxă nouă pe concedii medicale, ci a eliminat o facilitate

Discuţii aprinse în Parlament, luni, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, denumită "Ministrul Boloş - inventatorul şi păzitorul taxei pe boală trebuie să plece".

Cum a pierdut România potenţialul industrial de dinainte de Revoluţie. Cristian Pârvan (PIAROM): Nu tehnologia ne-a lipsit

Cristian Pârvan, președintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM), a fost astăzi prezent în studioul DCNews, la emisiunea ”Totul despre bani” unde a vorbit despre anumite aspecte ale mediului de afaceri din România.

Ciolacu spune că România va intra în Schengen cu frontierele terestre anul acesta

Marcel Ciolacu a declarat, luni seara, că România va intra în spaţiul Schengen şi cu graniţele terestre.

Ciolacu a anunţat când îşi primesc pensionarii banii în plus după recalculare

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni seara, la Antena 3, dacă în luna septembrie, sumele care vor rezulta după recalcularea pensiilor vor fi date integral sau în tranşe.

"Integral, cu data de 1 septembrie. Sunt şi bugetate. S-a făcut impactul. Ce mă deranjează că întotdeauna venim din nou să discutăm despre pensii... E un drept al părinţilor, al bunicilor noştri. Ei au muncit pentru aceşti bani. Am găsit înţelegere şi Comisia (Europeană n.r.) ne-a cerut: 'oameni buni, sunteţi la un nivel de sărăcie cel mai scăzut din Europa, arată cifrele, cifrele nu mint niciodată, faceţi ceva cu pensiile mici, lăsaţi pensiile mari în pace'. Şi am făcut un mecanism cu ministerul (Muncii n.r.), şi o felicit pe doamna ministru (Simona Bucura-Oprescu), un mecanism şi cu Banca Mondială, astfel încât pensiile mici să se mărească cel mai mult", a răspuns premierul Marcel Ciolacu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

INS vine cu o veste bună privind rata inflației

Cele mai recente cifre publicate de INS privind rata...

Claude, concurent al ChatGPT, a ajuns în Europa

Anthropic a anunțat, în noaptea de luni spre marți,...


pixel