Indicii bursieri americani au înregistrat creșteri luni dimineață, impulsionați de avansul companiilor din sectorul tehnologic datorită optimismului legat de inteligența artificială, dar și de un raport care sugerează că viitoarea administrație Trump ar putea adopta o abordare mai moderată în privința tarifelor comerciale.
Guvernul României a luat o hotărâre în care s-au făcut precizări şi cu privire la ceea ce se va întâmpla cu programele de încărcare a cardurilor sociale precum şi de acordare a ajutoarelor alimentare în anul 2025.
Energie, gaze, facturi. Ministrul Burduja anunţă ce urmează pentru români în 2025
"Energia este inima economiei. Fără energie sigură și ieftină, nu există un nivel de trai decent și nici dezvoltare economică. Raportul Draghi a spus clar ceea ce știam cu toții: competitivitatea, deci performanța unei economii, depinde fundamental de sectorul energetic. Iar Europa, care și-a asumat rolul de lider global în combaterea schimbărilor climatice, deși contribuie cub sub 10% din emisiile totale de CO2 din lume, nu poate concura cu SUA și China cu o energie de trei ori mai scumpă.
Încă de la începutul mandatului meu în 2023, am asumat două lucruri clare. Primul: energia trebuie să fie sigură (să se aprindă becul), accesibilă ca preț (pentru cetățeni și companii) și curată — în această ordine de priorități, nu în altă. Al doilea lucru asumat: investiții, investiții, investiții.
Fiecare MW nou în sistemul energetic românesc înseamnă o șansă mai mare să avem facturi mai mici, dezvoltare economică mai accelerată și o țară sigură, care nu depinde de alții pentru a-și acoperi consumul. Mai mult, alții trebuie să depindă de noi. În 2024, am pus în funcțiune capacități de 1200MW, inclusiv 330MW pe cărbune (Grupul V Rovinari) și 54MW hidro (un hidroagregat modernizat la Bicaz). A fost recordul ultimului deceniu, cât ultimii patru ani la un loc", transmite Sebastian Burduja.
Implicarea lui Elon Musk în politica internaţională stârneşte critici şi îngrijorări
Prim-ministrul Norvegiei, Jonas Gahr Støre, a declarat luni că este îngrijorat de implicarea miliardarului Elon Musk în problemele politice ale altor țări, în afara Statelor Unite.
Luna trecută, Musk, un aliat apropiat al președintelui american ales Donald Trump, a susținut un partid german anti-imigrație și anti-islam înaintea alegerilor naționale din februarie. Recent, acesta a făcut și declarații despre politica din Marea Britanie.
Cu ochii pe resursele uriaşe, China îşi consolidează influenţa asupra Africii
Diplomatul de rang înalt al Chinei a început duminică turneul său anual în Africa, menținând o tradiție de 35 de ani, pentru a consolida influența deja considerabilă a Beijingului pe continentul bogat în resurse, într-un moment în care prezența Europei scade, iar cea a Americii rămâne incertă, transmite Reuters.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Grupul austriac OMV a încheiat un acord cu grupul german...
Greenpeace România anunţă că a...
Asociația Națională a...
Statul american Alaska a dat...
Grupaj de știri.
Românii se confruntă cu cele mai mari rate ale sărăciei...
Vladimir Putin se află sub presiunea mediului de afaceri...
Meta face pași înapoi înainte...
Antal Rogán, un oficial de rang...
Belgradul a introdus transportul public gratuit pentru...
Elon Musk lansează...
O creștere a prețurilor pe termen scurt pare tot mai...
Prețurile rămân ridicate în a doua zi a săptămânii.
Banca Naţională a României (BNR) lansează în licitaţie...
Fuziunea are scopul de a crea o companie lider în...
Analistul financiar Adrian...
Valoarea Indicatorului Social de Referință (ISR) va...
După invazia rusă din 2022, companiile ucrainene care...
Consumer Electronics Show (CES)...
Botezat Rotunbot RT-G, dispozitivul este capabil să...
Ratele ridicate ale dobânzilor și cererea scăzută pun în...
După schimbările de guvernanță...
Grupaj de ştiri.