Imaginile surprinse de la o astfel de acțiune au fost publicate pe rețelele de socializare, iar în primele cadre ale filmulețului, privitorul are senzația că vede un om care cosește însă pe măsură de drona se apropie se vede că de fapt este vorba despre un militar care caută mine cu un detector de metale.
#Ukraine sappers clearing wheat fields from mines before harvest pic.twitter.com/9IhmGFkNXs
— C4H10FO2P (@markito0171) June 28, 2022
Situația alimentară mondială la ora actuală
În unele state, restaurantele și magazinele alimentare se confruntă în această vară cu penurii de alimente de bază, în condițiile în care lanțurile globale de aprovizionare sunt încordate din cauza vremii nefavorabile, a factorilor legați de Covid, a tensiunilor geopolitice și a cererii mai mari. Printre produsele aflate în pericol se numără popcornul în SUA, salata verde în Australia, ceapa și salamul în Japonia și berea îmbuteliată în Germania.
Un alt loc în care problemele alimentare se acutizează este Filipine, unde președintele ales a luat măsura neobișnuită de a se numi pe sine însuși secretar al agriculturii pentru a-și asuma responsabilitatea directă asupra aprovizionării fermelor. Țara a avertizat asupra unei penurii de zahăr care se agravează după ce și-a ratat obiectivul de producție din cauza vremii extreme și a îngrășămintelor scumpe. Importurile au fost, de asemenea, amânate.
De asemenea, în Asia, speranțele de a obține mai mult ulei de palmier în Malaezia, principalul producător, sunt zădărnicite din cauza faptului că nu există suficiente îngrășăminte sau lucrători pe plantații.
Probleme în Ucraina
Deteriorarea instalațiilor agricole din Mikolaiv, unul dintre cele mai importante porturi ucrainene de manipulare a recoltelor, reamintește că există o amenințare reală și continuă la adresa aprovizionării, chiar dacă eforturile de a ajuta cerealele să părăsească țara continuă. Prin Mikolaiv trec de obicei, aproximativ un sfert din transporturile de cereale ale Ucrainei, iar daunele de acolo ar putea îngreuna reluarea comerțului maritim, care a fost paralizat de război.
Chiar și după redeschiderea porturilor, capacitatea Ucrainei de a aproviziona lumea cu cereale ar putea fi limitată. Recoltarea cerealelor a început, dar silozurile sunt pline cu recoltele de anul trecut, astfel că fermierii rămân fără spațiu de depozitare. Se așteaptă deja o scădere a producției, iar calitatea și randamentul cerealelor vor avea de suferit dacă agricultorii vor fi forțați să lase culturile pe câmp mai mult timp.
În cealaltă parte a Europei, cultivatorii britanici de mere, căpșuni și zmeură apelează la lucrători migranți din locuri precum Tadjikistan și Nepal pentru a compensa pierderea forței de muncă ucrainene vitale.
Tendințe noi și adaptate
Cel mai mare producător japonez de chipsuri de cartofi crește prețurile cu până la 20% din cauza creșterii costurilor.
Un dezvoltator imobiliar chinez încearcă să îi convingă pe fermieri să cumpere locuințe acceptând ca plată grâu și usturoi.
În lumea băuturilor, martini-ul din legume este ultima modă la Londra.
Citește și:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.