Vehicule electrice: UE și China aproape de un acord privind taxele vamale
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Poliţia federală americană (FBI) şi Departamentul pentru Securitate Internă vor publica "în următoarele zile" o alertă oficială atrăgând atenţia asupra unor presupuse tentative pentru a obţine "în mod ilegal elemente preţioase acoperite de proprietatea intelectuală şi date de sănătate publică spre vaccinuri, tratamente şi teste de depistare", potrivit New York Times şi Wall Street Journal.
În vizorul FBI, hackeri şi "jucători netradiţionali", altfel spus cercetători şi studenţi care, potrivit administraţiei Donald Trump, s-au activat pentru a sustrage informaţii din cadrul institutelor universitare şi laboratoarelor publice unde lucrează.
Covid-19. China trebuie să plătească! Americanii ridică tonul
În orice caz, ei sunt suspectaţi că acţionează pentru China, au afirmat cele două jurnale.
Solicitat de AFP, Departamentul de Stat american a refuzat să confirme sau să dezmintă aceste informaţii. "Continuăm să îndemnăm toate guvernele străine să îşi respecte angajamentul lor de a acţiona responsabil pentru a putea promova securitatea ciberspaţiului", a declarat simplu un purtător de cuvânt.
Statele Unite au acuzat de mult timp gigantul asiatic de spionaj industrial şi au făcut din apărarea proprietăţii lor intelectuale o prioritate în războiul comercial dintre cele două mari puteri.
O astfel de acuzaţie însă riscă să deterioreze mai mult relaţiile dintre Washington şi Beijing, deja foarte tensionate de la apariţia coronavirusului la sfârşitul lui 2019 în oraşul Wuhan din China.
Ministerul de Externe de la Beijing a respins luni orice suspiciune de piraterie după publicarea informaţiilor în New York Times.
"China este un mare apărător al cibersecurităţii şi o victimă a atacurilor cibernetice. Ne opunem ferm oricărui tip de atac cibernetic comis de hackeri şi luptăm împotriva acestora", a răspuns într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, Zhao Lijian.
"Suntem în prima linie a cercetării mondiale privind un vaccin şi un tratament împotriva bolii COVID-19. Este imoral să vizezi China cu zvonuri şi calomnii în absenţa unor dovezi", a insistat el.
Administraţia Trump acuză autorităţile chineze că au lansat cu întârziere alerta mondială despre pandemie şi au disimulat amploarea acesteia. Prin urmare, sunt "responsabili" de răspândirea sa la nivel global, de moartea a sute de mii de persoane şi de actuala criză economică fără precedent.
Mai grav, preşedintele american, Donald Trump, şi secretarul de stat Mike Pompeo suspectează pe faţă Beijingul că a ascuns un accident de laborator la Wuhan care s-ar afla la originea pandemiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...