Statele Unite au anunțat cea de-a treia rundă de sancțiuni de la atac, vizând oficiali cheie ai Hamas și mecanismele prin care Iranul oferă sprijin acestei grupări teroriste și aliatului său, Jihadul Islamic Palestinian (PIJ).
Marea Britanie a adăugat sancțiuni împotriva a patru lideri de rang înalt ai Hamas și a doi finanțatori, a precizat Ministerul de Externe într-un comunicat, inclusiv liderul politic al grupării din Gaza și comandantul brațului său militar.
"Statele Unite vor continua să colaboreze cu partenerii noștri, inclusiv cu Marea Britanie, pentru a interzice Hamas să obțină și să folosească fonduri pentru a-și comite atrocitățile", a declarat secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, într-un comunicat.
Aproximativ două treimi din cei 2,3 milioane de locuitori din Gaza au rămas fără adăpost, neputând să părăsească acest teritoriu supraaglomerat, unde alimentele, combustibilul, apa și medicamentele se epuizează.
Marți, Statele Unite au emis, de asemenea, îndrumări privind acordarea de asistență umanitară poporului palestinian în ciuda sancțiunilor impuse Hamas, precizând că măsurile americane "nu stau în calea asistenței umanitare legitime pentru poporul palestinian".
În timp ce americanilor li se interzice, în general, să se angajeze în tranzacții cu Hamas și PIJ, nici Gaza și nici Cisiordania nu fac obiectul unui embargo sau al unor sancțiuni bazate pe jurisdicție, scrie în indicațiile SUA pentru sprijinul civililor palestinieni.
Sancțiunile anunțate marți impuse de SUA l-a vizat în mod special pe Mahmoud Khaled Zahhar, membru de rang înalt și cofondator al Hamas, reprezentant al PIJ în Iran și secretar general adjunct al PIJ cu sediul la Damasc și lider al aripii sale militante.
Compania de schimb valutar cu sediul în Liban Nabil Chouman & Co a fost, de asemenea, vizată, împreună cu proprietarul și fondatorul acesteia, care a fost, de asemenea, vizat de Marea Britanie. Trezoreria a declarat că Hamas folosește această companie pentru a transfera bani din Iran către Gaza și a acuzat-o că a transferat zeci de milioane de dolari către grupul terorist.
Măsura luată de Washington îngheață orice active americane ale celor vizați și, în general, interzice americanilor să facă afaceri cu aceștia. Cei care se angajează în anumite tranzacții cu aceștia riscă, de asemenea, să fie sancționați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...