SUA și China se apropie de semnarea acordului comercial
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump
SUA și China au anunțat progrese importante în negocierile privind semnarea acordului menit să pună capăt războiului comercial început anul trecut, transmite AFP. Mai mult, președintele Donald Trump a spus că nu există discuții privinde prelungirea armistițiului dincolo de data 1 martie, la care părțile au convenit inițial să încheie acordul.

Agenția de oficială chineză Xinhua a anunțat, vineri, ”progrese importante” înregistrate în negocierile comerciale purtate de delegaţiile americană şi chineză la Washington. Cele două părţi au purtat discuţii ”sincere, precise şi rodnice”, a indicat agenţia citând un comunicat al delegaţiei chineze.

Preşedintele american, Donald Trump, a salutat joi ”o scrisoare minunată” de la omologul său chinez, Xi Jinping, anunţând în acelaşi timp ”progrese enorme” în negocierile dintre cele două ţări care depun eforturi să ajungă la un acord pentru a pune capăt războiului lor comercial.

Citește și: Record negativ în China: Războiul comercial cu SUA și-a pus amprenta

În această scrisoare - citită în Biroul Oval de la Casa Albă -, preşedintele chinez a afirmat că relaţiile comerciale dintre Statele Unite şi China se află într-o etapă ”capitală” şi şi-a exprimat ”speranţa că cele două părţi vor continua să lucreze într-un respect reciproc”.

Donald Trump a făcut cunoscut că negociatorii americani vor vizita China la începutul lui februarie şi a subliniat nu există discuţii privind o eventuală prelungire a armistiţiului din războiul comercial dincolo de data de 1 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel