Potrivit expertului, în acest scop, americanii se pot ”baza, în special, pe diferitele tipuri de rachete de croazieră, aer-sol, lansate de pe submarine sau de la bordul navelor de luptă strategice”. ”Aceste rachete de croazieră din dotarea US Navy au o rază de acțiune de 1600 kilometri, ba chiar 2400 kilometri și o precizie de tragere de 5-10 metri”, a detaliat Konstantin Sivkov într-un articol publicat într-o publicație de specialitate.
Potrivit estimărilor sale, ”pe navele militare americane pot fi desfășuate până la 4000 de rachete de croazieră și alte 1100 pe submarine. Din acest total, real pot fi folosite nu mai mult de 3000 de proiectile. La rândul ei, aviația de luptă a SUA poate lansa circa 1200 de asemenea rachete”.
”În plus, în cadrul unui prim atac ar putea fi mobilizate până la 2500-3000 de avioane tactice, capabile să lovească ținte aflate la la distanță de 600 de kilometri în interiorul Rusiei”, a adăugat analistul militar rus.
Citește și Submarinul secret al Rusiei, dezvăluit de americani. Ce spun
”În absența unei riposte eficiențe, aceste forțe impresionante sunt suficiente pentru a scoate din funcțiune, dintr-o singură lovitură, mii de unități de importanță vitală pentru Rusia sau pentru China. Un astfel de atac ar putea dura câteva ore, iar conducerile de la Moscova sau Beijing, în funcție de direcția de atac, ar avea la dispoziție 10-15 minute pentru a decizie o ripostă nucleară”, a concluzionat Konstantin Sivkov.
El precizează, totodată, că operațiune de asemenea amploare nu poate rămâne secretă, fiind implicați prea mulți oameni și necesitând pregătiri de lungă durată și deplasări de forțe, ce pot fi surprinse de sateliți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...