SUA reglementează un contract special pentru una dintre cele mai importante burse de criptomonede
Autor: Vlad Roibu
Data actualizării:
Data publicării:
Criptomonede
Criptomonede
Investitorii americani vor putea beneficia de un nou tip de contract pe bursa de criptomonede Coinbase.

Coinbase a obținut aprobarea de a oferi contracte futures cripto în SUA. Această reglementare este foarte importantă pentru investitorii din acest domeniu. Contractele vor permite platformei să ofere investitorilor cu sediul în SUA acces la piața derivatelor criptografice.

Acțiunile companiei au crescut cu 3% miercuri dimineață, în urma acestei știri.

Aprobarea vine din partea National Futures Association, un organism de autoreglementare desemnat de Commodity Futures Trading Commission, la aproape doi ani după ce Coinbase a solicitat să se înregistreze drept comerciant de contracte futures, arată CNN.

Derivatele cripto sunt instrumente financiare care obțin valoare dintr-un activ-suport cripto.

Derivatele cripto reprezintă peste 75% din toate tranzacțiile cripto la nivel global, dar astfel de produse fuseseră interzise pentru investitorii din Statele Unite, în parte din cauza complexității lor și a nivelului ridicat de risc.

Derivatele sunt totodată instrumente financiare care permit traderilor să speculeze pe marginea modificărilor de preț fără a deține efectiv activul suport, care, în acest caz, ar fi un token criptografic precum Bitcoin.

"Aceasta este o etapă importantă pentru implementarea supravegherii federale de reglementare a piețelor criptografice", a declarat Faryar Shirzad, directorul de politici al Coinbase. Sub supravegherea CFTC și NFA, Coinbase va putea oferi contracte futures reglementate într-un mod care protejează consumatorii și contribuie la asigurarea faptului că SUA rămâne un centru de inovare digitală."

Coinbase și alte firme de criptomonede au avertizat în repetate rânduri că instituția americană Securities and Exchange Commission, care a dat în judecată Coinbase și pe rivalul său, Binance, în luna iunie, ar împinge inovația și locurile de muncă din domeniul criptog în afara granițelor Statelor Unite. Multe companii din piața cripto din SUA consideră că CFTC - Commodity Futures Trading Commission pune arată puțin interes pentru domeniul cripto.

"Oferirea accesului investitorilor din SUA la contracte futures cripto securizate și reglementate este esențială pentru a debloca creșterea și pentru a permite o participare mai largă la criptoeconomie", a declarat Andrew Sears, directorul general al Coinbase Financial Markets.

Citește și: Singapore, printre primele țări care face pași concreți privind reglementarea unei criptomonede

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel