România poate profita de alegerea lui Trump? Adrian Negrescu: Moment T0 pentru România
Alegerea lui Donald Trump în...
Planul de a elimina companiile de pe așa-numita listă "neverificată" este un răspuns la eforturile guvernului chinez de a permite americanilor să efectueze controale la întreprinderile care ridică semne de întrebare din punctul de vedere al Washingtonului, a explicat respectivul oficial, citat de publicația Boursorma.
Companiile de pe listă au nevoie de o licență specială pentru a achiziționa componente americane, chiar și cele cu valoare tehnologică redusă. Contactat de agenția Reuters pentru comentarii, Departamentul Comerțului a refuzat să răspundă solicitărilor. Reuters nu a putut stabili numărul sau numele entităților afectate.
Decizia, care înseamnă că societățile americane nu vor mai fi obligate să efectueze verificări suplimentare înainte de a exporta bunuri către partenerii lor chinezi, nu anunță neapărat un dezgheț generalizat.
Întrebat joi despre această decizie în cadrul unei ședințe de informare a Ministerului chinez de Externe, purtătorul de cuvânt Wang Wenbin a îndemnat SUA să nu mai adopte practici nedrepte și discriminatorii împotriva unor companii chineze.
"China va continua să apere interesele legitime și justificate ale companiilor chineze", a spus el.
În plus, se așteaptă ca administrația Biden să adauge producătorul chinez de cipuri Yangtze Memory Technologies (YMTC) pe o listă mai strictă de control al exporturilor încă de săptămâna aceasta, potrivit unei alte surse apropiate de acest subiect.
YMTC a fost deja investigată de Departamentul Comerțului pentru încălcarea normelor de export din SUA. Societățile sunt adăugate pe listă atunci când SUA nu pot efectua vizite la fața locului. Scopul acestor inspecții este de a determina dacă Washingtonul poate avea încredere în aceste entități, deoarece este posibil ca acestea să primească tehnologie americană considerată sensibilă. Astfel de inspecții necesită aprobarea Ministerului chinez al Comerțului.
Citește și China anunţă prima creştere din septembrie 2019 a rezervelor de aur
Banca Centrală a Chinei şi-a majorat rezervele de aur cu 32 de tone, în valoare de aproximativ 1,8 miliarde de dolari, fiind pentru prima dată din septembrie 2019 când dă publicităţii o astfel de creştere, transmite Reuters. La finalul lunii noiembrie, rezervele raportate de aur ale Chinei se situau la 1.980 tone, în valoare de aproximativ 112 miliarde de dolari. ....
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...