Suspiciune de atac cibernetic după ce 5 state au rămas fără electricitate
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Pană de curent uriașă în America de Sud
Pană de curent uriașă în America de Sud
După ce duminică Argentina, Uruguay, Brazilia, Chile și Paraguay au suferit din cauza unei masive pene de curent, președintele Mauricio Macri spune că nu exclude un atac cibernetic, scrie Bloomberg.

Macri, președintele Argentinian, spune că a fost deschisă o anchetă care investighează cauzele masivei pene de curent din continentul sud-american.

Cu toate că atacul cibernetic nu poate fi exclus, acesta nu este prima cauza care ar fi dus la pana de curent. Mai de grabă poate fi una pur tehnică sau pur și simplu umiditatea ar fi putut cauza pana masivă de curent, a spus Carlos Garcia Pereira, șeful Transener, cel mai mare operator de tranport energetic din Argentina.

Administrația Natională de Electricitate din Paraguay spune că pana a început cu un eveniment neexplicat în rețeaua din Argentina care a dus la deconectarea tuturor generatoarelor de la centrala hidroelectrică de la Yacyreta.

Pana a dus la tulburarea alegerilor locale din Argentina și la lipsa de enegie electrică a celei de-a doua economii din America de Sud.

Citește și:Ţara cu cea mai mare flotă de autobuze electrice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...


pixel