Pictura, expusă în prezent la Colnaghi Gallery din Londra, a fost realizată în 1607 şi o înfăţişează pe eroina biblică Iudita în timp ce îl decapitează pe generalul asirian Holofern. "Iudita tăind capul lui Holofern" a fost găsit de proprietarii unui imobil din Toulouse în 2014 în timp ce reparau o spărtură în mansardă. Deşi prezintă câteva deteriorări minore, pictura s-a conservat, în mod surprinzător, în stare bună, potrivit expertului în domeniul artei Eric Turquin.
Turquin a spus că tabloul, care a stat în pod ''cel puţin 100 de ani'', a trecut printr-un proces complex de analiză, ţinut iniţial secret, pentru stabilirea autenticităţii. "După cinci ani de analiză, muncă, discuţii... acum, că ştim cu siguranţă că este vorba despre o pictură de Caravaggio, o vom scoate pe piaţă", a mai spus Turquin.
Interesul cumpărătorilor
Este posibil ca tabloul să trezească un real interes printre cumpărătorii din afara graniţelor Europei, a precizat specialistul. "Această pictură este foarte importantă deoarece Caravaggio este un mare artist, pe care generaţia noastră îl înţelege şi de la care au rămas doar 65 de tablouri", a mai spus Turquin, a cărui agenţie a analizat tabloul încă de la descoperirea sa.
Citește și Importantă fabrică din România, scoasă la licitație
"În cadrul operei sale, acest tablou este fundamental... Inventează ceva nou... creează tablouri obscure care vor deveni operele ultimilor săi ani, cei mai buni, credem, cei mai tragici, cei mai tulburători... cei mai moderni", a spus expertul. Acest tablou este cel de-al doilea dedicat de Caravaggio decapitării lui Holofern de către Iudita. Prima pictură datează aproximativ din anul 1600 şi se află expusă la Palazzo Barberini din Roma.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...