Iar în cazul de față este vorba despre China. Pentru că, atrage atenția Paul Bledsoe, consilier strategic al Institutului american pentru politică progresivă, dacă autoritățile de la Beijing nu au măsuri imediate pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră în temeiul Acordului climatic de la Paris, omenirea se va confrunta cu un dezastru, scrie publicația The Hill.
Expertul a reamintit că Statele Unite și țările europene s-au angajat să reducă cantitatea de emisii, ceea ce pe termen lung ar trebui să ducă la o reducere a acesteia în întreaga lume. Totuși, aceeste eforturi ar putea fi reduse la zero de o creștere a emisiilor nocive în China.
Printre argumentele sale, Bledsoe a citat unsubliniat un recent studiu realizat de Rhodium Group, care a spus că, în 2019, emisiile Chinei au depășit cele din toate țările dezvoltate luate împreună.
Citește și Pericol NEBĂNUIT! Vine din China și va afecta întreaga lume
Potrivit expertului, dacă această tendință continuă, este posibil să nu atingă obiectivul Acordului de la Paris - neutralitatea carbonului până în 2050. Acest lucru poate crește riscul de schimbări climatice catastrofale.
În martie, Bloomberg a anunțat că încercările țărilor din întreaga lume de a reduce cantitatea de emisii nocive în atmosferă și de a face lumea mai curată au fost amenințate de cei mai mari consumatori de cărbune - Statele Unite, China și India.
Aceste state se pregătesc să crească consumul atât de mult, încât reducerile de CO2 înregistrate în timpul pandemiei coronavirusului vor fi inutile. SUA intenționează să mărească consumul cu 16% în acest an, urmat de încă 3% în 2022. China și India, care împreună reprezintă aproape două treimi din cerere, nu intenționează să o reducă pe termen scurt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Scăderile înregistrate la Bursă...
ANAF a pus în dezbatere o nouă prevedere legislativă...
Laurențiu Neculaescu,...
Preţul cafelei a urcat vineri...
Banca Națională a României a...
Franklin Templeton, renunță la...
Este oare aceasta cea mai...
Datoria administrației publice, cunoscută și ca datoria...
Date publicate de Banca Națională a României.
Guvernul ne-a promis că va...
Băncile comerciale nu au participat vineri la sesiunea...
Pe fondul incertitudinii totale...
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, la Palatul...
O anchetă preluată de Reuters...
Dumitru Nancu, directorul...
Analistul financiar Adrian...
O mișcare strategică a premierului Ungariei.
Vineri, 29 noiembrie, de la ora 12:00, Laurențiu...
Începutul zilei aduce subiecte fierbinți din economie,...
Opec+, alianța condusă de...
Mai multe țări europene au...
România se află din nou în topul prețurilor la energie...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Mediul de afaceri din România...