Țara care va aduce DEZASTRUL pe Pământ! Nu este RUSIA
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Nu este nici o exagerare
Nu este nici o exagerare
Nu este vorba despre vreo armă secretă dezvoltată, nici de planuri apocaliptice ale unui atac de amploare capabil de distrugeri inimaginabile. Nu, este vorba despre o chestiune pe cât de simplă, pe atât de complicată, o problemă valabilă, în ultimă instanță pentru toate puterile industriale ale țării, dar a cărei rezolvare implică foarte mulți bani, cu efect mai mult sau mai puțin negativ asupra dezvoltării economice a respectivelor țări.

Iar în cazul de față este vorba despre China. Pentru că, atrage atenția Paul Bledsoe, consilier strategic al Institutului american pentru politică progresivă, dacă autoritățile de la Beijing nu au măsuri imediate pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră în temeiul Acordului climatic de la Paris, omenirea se va confrunta cu un dezastru, scrie publicația The Hill. 

Expertul a reamintit că Statele Unite și țările europene s-au angajat să reducă cantitatea de emisii, ceea ce pe termen lung ar trebui să ducă la o reducere a acesteia în întreaga lume. Totuși, aceeste eforturi ar putea fi reduse la zero de o creștere a emisiilor nocive în China. 

Printre argumentele sale, Bledsoe a citat unsubliniat un recent studiu realizat de Rhodium Group, care a spus că, în 2019, emisiile Chinei au depășit cele din toate țările dezvoltate luate împreună. 

Citește și Pericol NEBĂNUIT! Vine din China și va afecta întreaga lume

Potrivit expertului, dacă această tendință continuă, este posibil să nu atingă obiectivul Acordului de la Paris - neutralitatea carbonului până în 2050. Acest lucru poate crește riscul de schimbări climatice catastrofale.

În martie, Bloomberg a anunțat că încercările țărilor din întreaga lume de a reduce cantitatea de emisii nocive în atmosferă și de a face lumea mai curată au fost amenințate de cei mai mari consumatori de cărbune - Statele Unite, China și India.

Aceste state se pregătesc să crească consumul atât de mult, încât reducerile de CO2 înregistrate în timpul pandemiei coronavirusului vor fi inutile. SUA intenționează să mărească consumul cu 16% în acest an, urmat de încă 3% în 2022. China și India, care împreună reprezintă aproape două treimi din cerere, nu intenționează să o reducă pe termen scurt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel