Brânză, chefir și vodcă din zer: cum își sabotează România propria industrie a laptelui
Președintele Asociației...
Australia a făcut un pas semnificativ spre interzicerea accesului copiilor sub 16 ani la rețelele de socializare, după ce camera inferioară a parlamentului a adoptat, miercuri, un proiect de lege, în ciuda presiunilor din partea Google (parte a Alphabet) și a Meta (proprietarul Facebook), care au cerut amânarea legislației, relatează Reuters.
Proiectul, considerat printre cele mai dure măsuri de control al rețelelor de socializare la nivel global, a fost adoptat cu 102 voturi pentru și 13 împotrivă în Camera Reprezentanților, grație sprijinului bipartizan obținut de guvernul laburist al premierului Anthony Albanese. Senatul urmează să dezbată legea, guvernul dorind ca aceasta să fie aprobată înainte de încheierea sesiunii parlamentare, joi.
Contextul politizat al măsurii:
Premierul Albanese, aflat în încercarea de a-și crește popularitatea înaintea alegerilor anticipate din mai, a subliniat riscurile utilizării excesive a rețelelor de socializare asupra sănătății fizice și mentale a copiilor, atrăgând sprijin din partea părinților.
Măsuri propuse în lege:
Platformele de socializare vor fi obligate să implementeze măsuri rezonabile de verificare a vârstei utilizatorilor.
Companiile care încalcă în mod sistematic noile reguli ar putea fi amendate cu până la 49,5 milioane AUD (32 milioane USD).
Un sistem de verificare a vârstei va fi testat, posibil prin utilizarea biometriei sau a documentelor de identitate oficiale.
Reacții și modificări:
Comisia Senatului a sprijinit legea, dar a adăugat condiții, printre care interzicerea cererii de informații personale sensibile, cum ar fi pașaportul, pentru a dovedi vârsta. Guvernul a fost îndemnat să consulte tinerii în elaborarea detaliilor finale ale legislației, pentru a asigura o abordare constructivă și echilibrată.
Critici și apeluri la amânare:
Google și Meta au cerut o amânare până la finalizarea unui program pilot de verificare a vârstei, planificat pentru mijlocul lui 2025.TikTok a solicitat mai multe consultări, iar X (fosta Twitter), deținută de Elon Musk, a avertizat că legea ar putea încălca drepturile fundamentale ale copiilor.
Acest proiect legislativ reflectă o încercare de a proteja copiii într-o epocă digitală, însă ridică și întrebări privind echilibrul între siguranță și drepturile fundamentale ale utilizatorilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Președintele Asociației...
Banca Națională a României a anunțat cursul monedei...
Un început de an dificil pentru...
Valoarea tichetelor de masă...
Autoritățile italiene...
Consilierul prezidențial Cosmin...
Guvernul reduce impozitul pe construcții la 0,5% pentru...
Guvernul intervine în regimul...
Guvernul introduce un nou...
Dorin Cojocaru vine, luni, în...
În luna februarie 2025, s-au...
Rusia și SUA au început...
Roșiile românești au revenit în...
România redeschide cea mai mare...
Cotaţia aurului a atins un nivel record.
Președintele Donald Trump a...
Tehnologia bateriilor se pregătește de un salt major,...
Cele mai mari firme care se...
Un român norocos s-a trezit milionar, de duminică seara.
Statistică a Autorităţii de...
China își intensifică...
Imaginați-vă că survolați Outback-ul australian....