Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Uniunea Europeană reprezintă 5,6% din populaţia mondială dar anul trecut a înregistrat 45,8% din toate sosirile internaţionale de turişti din lume, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO), arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Principalele 10 ţări de destinaţie pe plan mondial includ şase state membre UE: Franţa, Spania, Italia, Germania, Grecia şi Austria.
Datele Eurostat arată că turiştii străini din UE şi din afara blocului comunitar ar reprezenta 43% din toate nopţile petrecute în unităţile de cazare turistică din UE, în 2022. În 11 din cele 27 state membre UE, fluxul dominant sunt turiştii străini.
În trei ţări membre UE, turiştii străini (din UE şi din afara blocului comunitar) sunt responsabili pentru mai mult de 90% din nopţile petrecute în unităţile de cazare turistică din UE: Malta (92%), Croaţia şi Cipru (ambele cu 91%). Urmează Luxemburg şi Grecia, cu 86% şi, respectiv 84%, apoi Austria, Slovenia, Portugalia şi Spania, care au între 60% şi 70%. Pe ultimul loc este România, cu 14%.
În termeni absoluţi, cel mai mare număr de nopţi petrecute în unităţile de cazare turistică din UE de turiştii străini din UE şi din afara blocului comunitar s-a înregistrat în Spania (270 milioane nopţi) şi Italia (201 milioane nopţi), împreună fiind responsabile pentru 40% din toate nopţile petrecute în unităţile de cazare turistică din UE.
În timp ce atractivitatea puternică a turiştilor străini majorează creşterea economiei unei ţări şi contribuie la o mai bună înţelegere a oamenilor şi a culturii unei ţări, o dependenţă ridicată de turismul extern poate face destinaţia mai vulnerabilă în cazul unui şoc extern, cum ar fi dezastrele naturale, sau pandemiile care afectează mobilitatea pe plan internaţional.
Călătorii din UE (care călătoresc în propria lor ţară de reşedinţă) au fost responsabili pentru 57% din toate nopţile petrecute în unităţile de cazare turistică din UE, în 2022.
Datele Eurostat au fost publicate cu ocazia Zilei mondiale a turismului, care este marcată, în fiecare an, la 27 septembrie, de către 159 de ţări, şase membri asociaţi, doi observatori şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO) - agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...