BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
"Taxa a fost introdusă în anul 2009, a fost de un leu, dar am constatat că nu a fost suficientă, fiindcă tot trebuia să ne atingem de banii bugetului local pentru a satisface acele pretenţii pe care le exprimă, pe de o parte, hotelierii iar, pe de altă parte, turiştii. Şi atunci, aceasta este ideea, fiecare turist va plăti de aici încolo o taxă de doi lei. E mult, e puţin, e discutabil. Oricum e mult mai puţin decât în alte locuri şi e mai mult decât în alte locuri unde nu există această taxă, însă noi am considerat că este şi corect, şi legal, şi oportun să majorăm această taxă. Până la urmă sunt 20 de lei pentru un sejur de 10 zile. Nici măcar nu ajung să strângem după un turist iresponsabil care lasă mizerie în oraş. Dar nu mă refer la acest lucru, ci la acele servicii pe care trebuie sau pe care dorim să le furnizăm turistului care vine în Covasna", a declarat Gyerő József.
Turiști cu bani
Edilul a mai spus că ani de zile staţiunea Covasna a trăit de pe urma "turismului social", adică a biletelor de odihnă şi tratament subvenţionate de stat, dar în ultima perioadă, mai exact după construirea unor hoteluri de patru stele şi modernizarea celor existente, au început să apară şi "turiştii cu bani".
În context, primarul a menţionat că în următorii ani în staţiunea Covasna vor mai fi construite două noi hoteluri de patru stele.
Pentru toate stațiunile
Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Laszlo Endre, e de părere că taxa ar trebui introdusă în toate staţiunile din judeţ, chiar dacă este o măsură nepopulară, pentru că în acest fel autorităţile locale ar avea resurse suplimentare pentru investiţii şi promovare turistică.
Citește și Voucherele de vacanță de anul trecut se pot folosi şi în 2019
"Numai staţiunea Covasna a introdus această taxă, deşi împreună cu Consiliul Judeţean luptăm de mai multă vreme pentru introducerea acesteia în toate staţiunile. (...) Unii susţin că nu este o taxă populară, dar să ne uităm şi la ţările vecine, în Austria sau în Ungaria, unde peste tot se plăteşte taxa de staţiune şi această taxă se foloseşte pentru dezvoltarea turismului local sau regional şi poate asigura prezenţa la târgurile de turism, deci este un lucru foarte important", a declarat Laszlo Endre.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...