Taxa pe lăcomie. Teodorovici, dispus să discute modificări la OUG 114
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici
Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a afirmat că este deschis la discuții pe tema unor modificări la OUG 114/2018, prin care a fost instituită ”taxa pe lăcomie”, dacă unii miniștri vor veni cu propuneri în acest snes. Totuși, ministrul a precizat că, în momentul de față, nu există un proiect prin care să fie aduse amendamente ordonanței de urgență.

”Sunt în lucru normele pe OUG nr. 114/2018.  În discuţia pe care o avem la nivel de Guvern vedem, dacă se mai modifică ceva sau nu. (...) Dacă din partea lor (miniştrilor - n.red.), vine vreo altă analiză decât cea care a stat la baza adoptării OUG nr.114/2018, deschiderea din partea noastră, la nivel de Guvern, există, se poate discuta orice fel de aspect. Deocamdată, nu a venit niciun fel de propunere de modificare”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Ministrul de Finanțe nu a exclus, în principiu, modificarea OUG-ului care a provocat controverse aprinse. ”Nu aş vrea să anticipez o modificare sau nu a acestei ordonanţe. Legislaţia, în general, este modificabilă, dacă argumente rezonabile există”, a mai spus Teodorovici.

Citește și: Taxa pe lăcomie. Suspansul, prelungit până în 18 februarie

De altfel, primul semnal că Guvernul ar fi dispus să renunțe la unele prevederi a fost dat de către prim-ministrul Viorica Dăncilă. Într-un interviu acordat, ieri, pentru Antena 3, când a fost invitată să comenteze cererea UDMR ca intrarea în vigoare a OUG 114 să fie amânată, Dăncilă a răspuns: ”Un guvern trebuie să dea dovadă de flexibilitate şi să vadă ce funcţionează şi ce nu funcţionează şi nu trebuie să mergem pe ideea că totdeauna avem dreptate. Poate au fost elemente în care ar trebui să luăm o altă decizie. Nu pot să vă spun ce vom proroga şi ce nu, dar pot să vă spun că vom avea o discuţie foarte detaliată pe fiecare aspect şi ceea ce credem că nu funcţionează şi sunt argumente temeinice vom încerca să avem o soluţie pentru ele.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel