Telekom și Huawei în discuții, nu s-a ajuns la un acord

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Veniturile Telekom România au crescut în primul trimestru al acestui an
Veniturile Telekom România au crescut în primul trimestru al acestui an
Grupul german de telefonie Deutsche Telekom a purtat discuţii avansate vizând păstrarea grupului chinez Huawei drept principalul său furnizor de echipamente radio pentru viitoarele reţele mobile 5G, înainte ca aceste negocieri să fie oprite din motive politice, au declarat pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestor discuţii.  

Publicitate

Autorităţile de la Washington i-au avertizat pe aliaţii europeni că echipamentele de telecomunicaţii furnizate de grupul chinez Huawei ar putea fi utilizate de Beijing pentru spionaj.

Piața de comunicații electronice a sărit de 8 miliarde de lei în 2019

Deutsche Telekom, cel mai mare operator telecom din Europa, a anunţat săptămâna trecută că nu va semna un contract privind furnizarea de echipamente pentru reţelele 5G deoarece aşteaptă o soluţionare a dezbaterilor politice care se poartă în prezent la Berlin cu privire la o eventuală restricţionare a accesului Huawei pe piaţa din Germania.

Cu toate acesta, sursele citate de Reuters susţin că înaintea acestui anunţ oficial, Deutsche Telekom a purtat discuţii la Paris cu Huawei şi chiar ar fi pus la punct termenii pentru un posibil acord, dar nu s-a ajuns la semnarea unui contract.

La întrebarea Reuters privind discuţiile cu Huawei, un purtător de cuvânt de la Deutsche Telekom a confirmat doar că nu s-a ajuns la un acord care ar fi făcut din compania chineză principalul furnizor de echipamente de reţea 5G.

Sursele citate de Reuters au dezvăluit însă că cele două părţi au discutat un contract conform căruia Huawei ar fi urmat să furnizeze 70% din echipamentele radio utilizate de Deutsche Telekom pentru viitoarea sa reţea 5G, la un preţ de 533 milioane euro. Discuţiile de la Paris ar fi avut loc luna trecută, când Deutsche Telekom a purtat negocieri atât cu Huawei cât şi cu alţi posibili vânzători de echipamente de reţele 5G. Ulterior, la începutul acestei luni o serie de directori de top de la Deutsche Telekom şi Huawei au avut o altă întâlnire la aeroportul din Frankfurt.

Purtătorul de cuvânt de la Deutsche Telekom a confirmat că au avut loc întâlniri la Frankfurt şi Paris dar a subliniat că negocierile cu privire la orice tranzacţie au fost suspendate până când Guvernul de la Berlin, care deţine 32% din acţiunile Deutsche Telekom, va lua o decizie oficială cu privire la relaţia cu Huawei.

Aceste discuţii precum şi suspendarea lor ulterioară scot în evidenţă situaţia complexă cu care se confruntă companiile de telefonie din întreaga lume în procesul de tranziţie la noile reţele 5G. Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii şi produsele sale au fost utilizate de unii din cei mai importanţi operatori de telecomunicaţii, inclusiv de către Deutsche Telekom, pentru a-şi construi reţelele 3G şi 4G.

Deutsche Telekom, cel mai important client european al Huawei, nu a anunţat încă o decizie cu privire la cine va fi furnizorul pentru echipamentele centrale ale viitoarei sale reţele 5G.

Deutsche Telekom controlează un pachet majoritar din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Metrou București

Ce s-a decis în prima şedinţă a Guvernului Ciolacu 2

Actele normative adoptate în ședința Guvernului României...

Nissan
WhatsApp / sursa foto: Freepik.com

Iran, decizie istorică privind WhatsApp şi Google Play

Autoritățile iraniene au ridicat o serie de interdicții.

foto: pexels.com

Greva de la Starbucks se extinde în SUA

Greva angajaților Starbucks din SUA se extinde la peste...

Cereale / Sursa: Freepik.com
Turiștii caută alte orizonturi
Conducte de gaze / Foto: Freepik
Telefon / FOTO: Frepik
Foto: Oana Pavelescu
Marcel Boloș / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Tanczos Barna / Foto: gov.ro
Masa de craciu Foto: pexels.com
foto: pexels.com

Economia Marii Britanii, creştere ZERO. Ce urmează?

Economia Marii Britanii stagnează în trimestrul trei,...

Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis
Gaze / Foto: Freepik
Dolari
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Groenlanda. Foto: pexels.com
Kelemen Hunor / FOTO: Facebook

UDMR se va ocupa de Finanțe și de Ministerul Dezvoltării

Kelemen Hunor a subliniat că UDMR își va asuma...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Bună dimineața! Să aveți o zi minunată! / FOTO: Freepik
Prudență pentru viitor
Camera Deputaților / FOTO: Facebook
Dumitru Costin, Liderul BNS

pixel