Tendințele cardurilor bancare: cardul de credit online

Autor: Anca Mihailov
Data actualizării:
Data publicării:
BCE: Pandemia a stimulat plățile cu cardul în zona EURO
BCE: Pandemia a stimulat plățile cu cardul în zona EURO
Astăzi este mult mai ușor decât în trecut să accesăm un credit de nevoi personale, iar noile oferte sunt foarte accesibile tuturor, prin intermediul operațiunilor online. Cardurile de credit obținute online vin la pachet cu o serie de avantaje pentru clienți și sunt foarte simplu de folosit.

Pentru a obține, astăzi, un card de credit online, pe care cele mai multe bănci l-au lansat, se aplică ușor, online sau la telefon. Instituțiile bancare care au lansat acest produs au adăugat și o serie de facilități. Unele au ajuns la a elimina complet comisionul, oferind carduri caare nu implică niciun comision de emitere sau de administrare, nu are taxe de retragere, indiferent de ATM. Unele facilități constau în posibilitatea oferită clientului de a-și crea un istoric de creditare solid. Aprobarea cererii pentru un astfel de card se face de la distanță, iar livrarea este gratuită. Cardul de credit ajunge acasă la client și se poate administra online.

Unele dintre facilități constau în posibilitatea de a crește limita de împrumut după o perioadă. Gestionarea plăților se poate face online, de către client, astfel încât acesta să se asigure că respectă cerințele, pentru a putea primi, în continuare, alte facilități și bonusuri. Se pot gestiona și plăți în străinătate, inclusiv prin terminale POS. Unele produse din această categorie pot fi blocate sau activate parțial, de către client, dacă acesta dorește să interzică anumite tipuri de operațiuni. Această caracteristică vizează creșterea securității cardului de credit. 

Condiții avantajoase pentru clienți

Pentru a-ncuraja clienții să folosească astfel de produse, băncile au aplicat și dobânzi foarte avantajoase. De exemplu, dobânda pentru AXI Card este de numai 6% pe lună, respectiv 0,2% pe zi, și se aplică la suma utilizată, astfel încât dacă se achită obligațiile totale de plată în perioada următoare datei la care a fost utilizat creditul. Spre deosebire de alte produse de tipul cardului de credit, pentru acesta nu se percepe un comision anual de administrare, toate costurile de administrare fiind suportate integral de AXI Finance. 

Ce trebuie să știm despre asigurări. De ce să îți faci una

Astfel, acest card nu este utilizat, nu se vor aplica nici comisioane sau costuri suplimentare. Nu se percepe nici comision la retragere numerar, indiferent de bancomat, în România, iar pentru plata bunurilor și serviciilor cu cardul de credit Axi Card la POS, în România sau în străinătate, la comercianții unde este afișată sigla Mastercard, nu se percepe comision. 

Dobânzile variază, în funcție de produs

Dobânda anuală efectivă, aferentă acestui card este de 86,92%, iar clienții sunt sfătuiți să achite integral suma utilizată de pe card, în conformitate cu condițiile prevăzute în contractul de credit, astfel calculându-se doar dobânda contractuală și evitându-se aplicarea altor costuri suplimentare. În cazul în care un client nu poate achita suma totală, într-o lună, are poosibilitatea de a achita o sumă minimă, astfel încât să evite penalitățile.

Pe dobânzi și comisioane mici mizează și cardul de credit online Enjoy, lansat de Libra Bank. Acesta are ca pricipal avantaj posibilitatea de a accesa o sumă mare, de până la 20.000 de lei (până la 3 salarii nete lunare). Pentru un card de credit comandat online, având limita de 20.000 lei, cu o perioadă de creditare de 36 de luni, cu o dobândă variabilă de 14.56% (compusă din IRCC și marja băncii, de 12,15%) și comision de administrare card 4 lei/ lună, dobânda anuală efectivă (DAE) este de 15.85% p.a. (include și comisionul de administrare card), suma minimă de plată este 246.67 lei, iar valoarea totală de plată este 28.880 de lei. 

Produsele bancare de acest tip se perfecționează permanent, adăugând beneficii pentru clienți. Niciun jucător din piață nu vrea să piardă clienți, astfel încât pachetele concepute pe baza nevoilor clienților sunt complexe. Fiecare finanțator mizează pe ceea ce consideră că este mai atractiv pentru clienți, dar și avantajos pentru ambele părți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Freepik.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Casă de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu

Surpriză pe piața valutară: dolarul cade, aurul urcă!

BNR a publicat vineri, 11 aprilie 2025, cursul valutar...

Lingouri de aur / sursa foto: Freepik.com
În magazin / FOTO: Freepik
Declarația unică - Foto ilustrativ
Donald Trump
Oameni pe stradă / Foto: Oana Pavelescu
București / Foto: Freepik
Pensionari
Reciclare
Investitorii fug de dolar și obligațiuni americane / Foto: Freepik
Ursula von der Leyen
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Banca Națională a României
Foto: Freepik.com
Donald Trump
Hidroelectrica / FOTO: https://www.facebook.com/hidroelectricaoficial/
IMagine cu rol ilustrativ / Foto: Arhivă

Statele Unite au luat la ţintă flota fantomă a Iranului

SUA lovesc „flota fantomă” a Iranului cu noi sancțiuni:...

Un început frumos
Gabriela Nistor, CEO Salt Bank
Hollywood / sursa foto: Pexels.com
Versace și alte mărci de lux vor fi vândute unei multinaționale americane
Prosumatori. Foto: Freepik.com
Bani
ANAF / Foto: Oana Pavelescu

pixel