Teodorovici despre taxa de 2%: Suntem deschiși discuțiilor
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici
Orlando Teodorovici spune că este deschis oricăror discuții pe tema OUG 114 însă hotărârile se iau în coaliția PDS - ALDE.

Ministrul de Finanțe se declară deschis oricăror discuții sau negocieri atât în privința companiilor din energie cât și al băncilor, în contextul Ordonanței pe lăcomie.

Teodorovici a punctat faptul că o astfel de hotărâre nu se ia unilateral ci în urma unor negocieri și discuții care vor avea loc în interiorul coaliției, afirmație făcută în cursul serii la postul DIGI 24.

Călin Popescu Tăriceanu declara că: "Ordonanţa 114 urmează să intre în dezbatere la Senat. Există disponibilitate şi la Senat, şi la Cameră ca în cursul dezbaterilor operatorii economici să fie invitaţi, ascultaţi, pentru a face ajustări, dacă e nevoie, pe această ordonanţă, în aşa fel încât să evităm anumite efecte adverse, colaterale".

Tăriceanu a mai spus că deşi "din punct de vedere social Ordonanţa 114 a fost foarte bine primită", deoarece a limitat preţul gazelor naturale pentru consumatorii casnici, trebuie avute şi în vedere şi o serie de "efecte adiacente" semnalate de operatorii economici. În acest sens, a precizat că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu prim-ministrul Viorica Dăncilă despre taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, a reieşit că este posibil să se renunţe la ea. 

"Am avut o discuţie pe acest subiect şi cu doamna prim-ministru şi am hotărât să eliminăm această taxă de 2% pe cifra de afaceri a acestor societăţi, pentru că această taxă ar putea să afecteze negativ cifra de afaceri, prin diminuarea investiţiilor viitoare. Diminuează profitabilitatea, apetitul pentru investiţii noi, retehnologizare, eficientizare", a adăugat el. 

Citește și: Teodorovici, anunț important despre buget și salarii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel