Curs valutar. Leul este stabil față de euro și dolar. Aurul scade
Moneda unică europeană și...
"Piaţa de capital. Depinde de următoarea preşedinţie cum îşi va exercita, să spunem aşa, partea de preşedinţie. Dacă va fi la fel de pragmatică şi de eficientă şi de rapidă cum a fost preşedinţia română, dar am mai spus-o şi cu alte ocazii, având în vedere că şi guvernul dacă nu mă înşel finalndez se instalează puţin mai târziu, poate undeva prin iunie - iulie, dacă nu mă înşel, poate ar fi de luat în seamă şi o discuţie despre posibilitatea ca România să-şi extindă, să spunem aşa, asigurarea preşedinţiei rotative şi pentru următoarele şase luni de zile pentru a avea coerenţă, fermitate şi aceeaşi abordare pragmatică la nivel european", a declarat Eugen Teodorovici.
El a precizat că nu propunerea nu a fost discutată la nivel oficial şi că reprezintă punctul său de vedere.
"Nu am discutat-o încercând să fie cineva bucuros. Noi ne-am oferit ca serviciu, logistică, experienţă acum acumulată şi poate cred că pentru întreaga Europă ar fi benefic ca o ţară precum România, cunoscându-şi nevoile, diferenţele de abordare, discutam mai devreme de standarde duble şi multe altele, să poată să imprime noului mandat din Parlamentul European şi al Comisiei Europene această viteză de lucru, acest ritm şi această dorinţă de la început de a schimba lucrurile în bine pentru întreaga Europă, nu dar pentru România", a spus Eugen Teodorovici.
Citește și: În ajunul preluării de către România a președinției rotative a UE, Victor Negrescu demisonează
Pe 13 noiembrie, Juha Sipilä afirma că Finlanda și-a accelerat pregătirile pentru preluarea președinției Consiliului UE dacă România va face o cerere pentru ca finlandezii să exercite președinția rotativă în locul său din cauza disputelor politice interne dintre președintele și guvernul român. Ulterior, chiar în aceeași zi, Sipilä preciza că a discutat subiectul cu partea română care l-a asigurat că România este capabilă să preia președinția de la 1 ianuarie.
În martie, guvernul lui Sipilä a demisionat urmând să rămână în funcție până la data la care un nou guvern va fi instalat în urma alegerilor legislative, fiind posibil ca actualul cabinet să-și exercite atribuțiile până în luna iulie sau august.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda unică europeană și...
Comisia pentru muncă a...
Ministerul Energiei modifică...
Care sunt cele mai mici și cele...
Cu susținerea Consiliului de Administrație al Băncii...
Activitatea economică din...
Analiștii Wells Fargo au...
Piețele bursiere globale s-au...
Buffett și Berkshire Hathaway,...
Acțiunile grupului Magnificent...
O tranzacție anunțată luni.
Majoritatea participanților au...
Există însă și o veste mai...
Industria prelucrării tablei...
Grupaj de știri.
Arieratele bugetului general...
Merck Germania va achiziționa...
Parlamentul României urmează să...
A locui în apropierea familiei...
Tarifele impuse de Donald Trump...
Piețele financiare se tem de un scenariu mai mult decât...
Bursa fascinează la fel de mult...
Vacanțele rimează uneori cu...
Cum să jonglezi între stilul chic și confortul la birou?...
Au fost angate o serie de negocieri.
Toyota Motor a anunțat că...
Privind dincolo de aspectele politice, China este o...
Cătălin Leonte, directorul...