Termocentrala Mintia, scoasă la licitație. Când este programată acțiunea
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Termocentrala Mintia este scoasă la licitație
Termocentrala Mintia este scoasă la licitație
Au fost finalizate procedurile legale ale licitației publice organizată pentru vânzarea în bloc a Termocentralei Mintia, anunță Prefectura Hunedoara.

Printre condițiile impuse de către Ministerul Energiei companiei care va achiziționa termocentrala se află și obligativitatea realizării unei noi capacități energetice de 800 Mwh în bandă pe gaz metan și energie regenerabilă până la finele anului 2026.

Într-un comunicat transmis de „Expert Insolvență” SPRL, în calitate de administrator judiciar al Societății Complexul Energetic Hunedoara SA, se precizează că prețul total de pornire al licitației care va avea loc în data de 15.07.2022 la sediul CEH SA din Petroșani, este de 91.236.832,87 euro, exclusiv TVA.

În cazul în care activul nu va fi valorificat, licitația se va relua în data de 29.07.2022, apoi în 12.08.2022 și ulterior în 26.08.2022, în aceleași condiții de preț și locație.

Condițiile de valorificare ale termocentralei au fost aprobate de adunarea creditorilor SCEH SA în cadrul ședinței convocată de administratorul judiciar la data de 20 mai 2022.

Termocentrala Mintia este compusă din terenuri (3.297.807 mp) și construcții, precum și bunurile mobile și echipamentele aferente.

Dăncilă: Întrebare CHEIE pentru Guvern! De ce nu se renegociază PNRR? VIDEO

Fostul premier Viorica Dăncilă, invitată la emisiunile DCNews, a făcut o serie de declarații importante legate de modul în care este gestionată în România problema crizei energetice.

Viorica Dăncilă a pus o întrebare importantă legată de problema crizei energetice: De ce Guvernul nu renegociază capitolul energetic: ”România are prevăzuți bani în PNRR ca să închidă minele. Ei bine! În această situați de criză, de ce nu se merge la Bruxelles să se renegocieze ca să redeschidem minele ca să punem pune în funcție centrala de la Mintia. Sau, în loc să tăiem complexul să îl fi trecut de pe cărbune pe hidrogen și atunci nu poluam.”

”Nu știu care este logica. Avem bani pentru închiderea minelor dar și aici aveam termen peste anul 2030. Cel care a negociat PNRR a făcut-o în nume personal și nu în numele poporului român iar acum minele trebuie să se închidă până în anul 2030”, a mai spus fostul premier. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...


pixel