Într-un dosar depus în instanță, Tesla a acuzat JPMorgan de "rea credință și avariție" pentru că a pretins că i se datorează 162,2 milioane de dolari după ce a schimbat unilateral termenii garanțiilor pe care le-a primit atunci când Tesla a vândut obligațiuni convertibile în 2014.
Prin modificarea termenilor, "JPMorgan s-a ales cu un beneficiu net superior", a declarat Tesla în procesul depus la tribunalul federal din Manhattan.
"JPMorgan a insistat asupra cererii sale exorbitante ca un act de represalii împotriva Tesla, atât pentru că a trecut pe lângă JPMorgan în afaceri importante, cât și din cauza animozității directorilor executivi de rang înalt ai JPMorgan față de domnul Musk", a adăugat aceasta.
Un purtător de cuvânt al băncii, Brian Marchiony, a declarat într-un e-mail: "Afirmația lor nu are niciun merit. Aceasta se reduce la îndeplinirea obligațiilor contractuale".
COVID-19. Alertă la OMS! Nu trebuie să oscilăm între PANICĂ și neglijență
Acest contraproces intensifică bătălia dintre cea mai mare bancă americană și cea mai valoroasă companie auto din lume, care au făcut puține afaceri una cu cealaltă de la semnarea contractului în litigiu.
Warranturile oferă deținătorilor dreptul de a cumpăra acțiuni ale companiei la un preț și o dată de exercitare stabilite.
În procesul său din 15 noiembrie, JPMorgan a declarat că tweetul lui Musk din 7 august 2018, în care acesta spunea că ar putea privatiza Tesla și că are "finanțarea asigurată", și abandonarea acestui plan 17 zile mai târziu, a creat volatilitatea prețului acțiunilor pentru a justifica scăderea prețului de exercitare a warranturilor sale.
JPMorgan a acuzat Tesla de nerespectarea obligațiilor de plată pentru că nu a reușit să predea acțiuni sau numerar atunci când warantele au expirat în iunie și iulie 2021, moment în care prețul acțiunilor Tesla crescuse de aproximativ 10 ori.
În contraprocesul său, Tesla a acuzat JPMorgan că a "pus degetul pe cântar" pentru a cere și mai mulți bani, după ce a primit deja o "plată de mai multe miliarde de dolari" din cauza creșterii vertiginoase a prețului acțiunilor.
Tweeturile lui Musk au dus la un proces civil al Comisiei americane pentru valori mobiliare și burse, care s-a încheiat cu amenzi de 20 de milioane de dolari atât pentru el, cât și pentru Tesla și l-a obligat să renunțe la președinția Tesla.
Procesul intentat de Tesla vizează daune nespecificate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...