Tichete de masă. Dacă este 1 aprilie, valoarea lor se modifică
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Nu este cine știe ce, dar tot ce ceva
Nu este cine știe ce, dar tot ce ceva
Multe se schimbă din aprilie. În primul rând expiră măsurile adoptate în privința facturilor la energie. ÎN al doilea rând, se modifică valoarea atât a tichetelor de masă, cât și a celor de creșă.

Mai precis, potrivit unor proiecte de ordin puse în dezbatere la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), valoarea tichetelor de masă și a celor de gresă va fi majorată. 

Nu este ceva impresionant, mai ales în cazul tichetelor de masă, dar este o crește. De doar câțiva bani pentru tichetele de masă și ceva mai consistentă, de 30 de lei, pentru tichetele de creșă, creșterea va fi de 30 de lei.

Mai exact, așa cum apare în primul proiect de ordin, pentru semestrul I al anului 2022, începând cu cele din aprilie, valoarea tichetelor de masă va crește, de la 20,09 lei, cât e în prezent, la 20,17 lei. În cazul tichetelor de masă, este stabilită valoarea maximă pe care o poate avea un astfel de bilet de valoare, astfel că tichetele pot avea orice valoare sub acest prag.

Pe de altă parte, cel de-al doilea proiect de ordin stabilește că, începând tot cu luna aprilie, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă va fi de 520 de lei, cu 30 de lei mai mult decât valoarea actuală a acestor bilete de valoare (490 de lei).

Citește și Vouchere de vacanţă 2022 şi pentru cei din privat

În context, publicația Avocatnet menționează că, potrivit Legii nr. 165/2018, tichetele de masă sunt bilete de valoare pe care orice angajator le poate acorda lunar salariaților săi, acestea putând fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau achiziționarea de produse alimentare.

În schimb, tichetele de creșă sunt bilete de valoare care se acordă lunar angajaților care nu beneficiază de concediul și indemnizația pentru creșterea copilului. Acestea pot fi folosite numai pentru achitarea taxelor la creșa unde este înscris copilul.

De la începutul acestei luni, toate tipurile de tichete acordate salariaților, respectiv tichetele de masă, de creșă, culturale, cadou și voucherele de vacanță, se emit doar pe card, dar cele tipărite emise până atunci rămân valabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel