Consecințele politicii lui Donald Trump de scădere a dolarului
Donald Trump ar dori să vadă...
Modificarea este valabilă pentru toate emisiunile de titluri de stat destinate populaţiei din cadrul programului Tezaur, pentru subscrierile realizate prin intermediul Trezoreriei Statului.
"Răscumpărarea anticipată poate fi efectuată doar pentru suma integrală a unui formular de subscriere şi numai la unitatea trezoreriei la care a fost realizată. Aceasta va fi făcută la valoarea nominală, din care se vor deduce toate dobânzile achitate până la acel moment pentru titlurile de stat răscumpărate. Plata titlurilor de stat pentru care s-a solicitat răscumpărarea anticipată va fi făcută până la data de 20 a lunii următoare depunerii cererii de răscumpărare anticipată, în contul de subscriere al investitorului", precizează Ministerul Finanţelor.
Transferul dreptului de proprietate a titlurilor de stat se realizează prin depunerea unei cereri la sediul unităţii operative a trezoreriei statului prin care au fost realizate subscrierile. Cererea va fi însoţită de formularul de subscriere şi va fi asumată atât de persoana care vinde, cât şi de cea care cumpără titlurile de stat.
Citește și: Titlurile de stat: Pe cine ajută și pe cine încurcă
Cererile de răscumpărare anticipată şi transfer a dreptului de proprietate pot fi depuse doar ulterior încheierii perioadei de subscriere şi cu cel puţin 60 de zile lucrătoare înainte de data de plată a dobânzii sau valorii nominale aferente unei emisiuni.
De asemenea, investitorul poate anula subscrierile deja efectuate prin depunerea unei cereri de anulare, până în ultima zi a perioadei de subscriere, la care se anexează formularul de subscriere în original. După încheierea perioadei de subscriere, acestea devin irevocabile şi nu mai pot fi anulate. Investitorul poate apela însă la răscumpărarea anticipată sau la vânzarea lor.
În perioada 4 - 22 februarie 2019, românii pot cumpăra titlurile de stat Tezaur cu valoare nominală de 1 leu, scadenţe la 2, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 4%, 4,5%, respectiv 5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile. Pot fi cumpărate de persoanele fizice rezidente ce au împlinit 18 ani la data subscrierii sau la data dobândirii titlurilor de stat prin transferul dreptului de proprietate. Dobânda este anuală şi plătită la termenele din prospectul de emisiune.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Donald Trump ar dori să vadă...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat sesiunea de...
O estimare sub prognoza FMI,...
Termoenergetica se pregătește...
În același timp, Uniunea Europeană nu intenționează să...
China are în vedere crearea...
„Unii constructori auto ar...
Fondul Monetar Internațional...
Evoluţiile pe pieţele mondiale...
În Statele Unite, medicamentele...
Dolarul american a pierdut mult...
Când investești într-o companie, este esențial să...
Ministerul de Interne a făcut...
Cine este ”doamna de fier” a...