Tonele de aur ale lui Maduro, plasate de o firmă din Turcia
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Turcia și Venezuela, parteneri de ocazie
Turcia și Venezuela, parteneri de ocazie
La două luni după ce Nicolas Maduro l-a vizitat oficial pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, a apărut de nicăieri ocompanie numită Sardes.

Firma și-a început activitatea în ianuarie 2018 cu o primă tranzacție uriașă, după ce a importat aur în valoare de 41 de milioane de dolari, din Venezuela, o afacere în premieră pentru cele două țări. Luna următoare canitatea s-a dublat, compania Sardes transportând aur în valoare de aproape 100 de milioane de dolari spre Turcia, scrie Bloomberg.

În luna noiembrie, Donald Trump a semnat un ordin care autoriza sancțiunile împotriva aurului din Venezuela, după ce un trimis special la Ankara i-a avertizat pe turci. Sardes, imediat a mai efectuat un transport în valoare de 900 de milioane de dolari, din prețiosul metal.

Americanii nu pot fi decât supărați pe turci, în condițiile în care nu este pentru prima oară când cei din urmă găsesc alte căi prin care să ocolească sancțiunile impuse de Washington și în felul acesta să le submineze americanilor eforturile de a izola guvernele considerate ostile sau corupte.

Indisciplina turcească

Ankara adesea a testat limitele toleranței americane. În acest context, un oficial american de rang înalt a afirmat că relațiile dintre membrii cheie ai NATO sunt de fapt stricate.

Erdogan s-a deplasat la Caracas în luna Decembrie pentru a-l prezenta pe NIcolas Maduro lui Ahmet Ahlatci, președintele celei mai mari companii turcești de prelucrarea a aurului. În luna următoare, cel mai apropiat aliat al lui Maduro, Tarek El Aissami, s-a deplasat la compania lui Ahlatci, care se află în Corum. Presa turcă a relatat că aurul venezuelean va fi prelucrat în Corum.

Cu toate acestea, Ahtlaci s-a retras de teama sancțiunilor americane. În schimb, El Aissami a studiat tehnologia de rafinare pentru a încerca să o reproducă în Venezuela, a explicat, pentru Bloomberg, o persoană apropiată de chestiune dar care a dorit să își păstreze anonimatul.

Citește și: Cele 20 de tone de aur ale lui Maduro, pregătite să părăsească Venezuela

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...


pixel