Ce urmează pentru economia mondială? FMI revizuiește previziunile pentru 2025
FMI a publicat vineri un nou...
1. Mastifful tibetan - 20.000 dolari
Este un câine de talie foarte mare, care poate ajunge la 83 de cm înălțime și 90 de kg. Își are originea în Tibedt și Himalaya unde a fost folosit pentru paza turmelor în fața prădătorilor și este cunoscut pentru loialitatea sa. În ultimii ani, a fost foarte la modă printre bogătașii chinezi care erau dispuși să dea sume foarte mari, însă după ce moda și-a mai pierdut din vigoare, în China s-au înregistrat multe cazuri de abandon ale câinilor din această rasă.
2. Dogul canadian eschimos - 16.000 de dolari
Este o rasă veche de circa 2.000 de ani, apărută în zonele locuite de eschimoșii inuiți și a fost folosit pentru tractarea săniilor. Este foarte vioi și inteligent, dar acum rasa este pe cale de dispariție. În momentul de față, se estimează că în Statele Unite mai există circa 500 de exemplare, acesta fiind unul dintre motivele prețului piperat.
3. American Bully - 15.000 de dolari
Este rezultatul împerecherii dintre pitbullul american și terrierul american Straffordshire. Ca mai toți câinii din rasele asemănătoare pitbullului, este un câine foarte musculos, cu capul mare, însă lipsit de agresivitatea acestuia. Prețul este dat și de faptul că numărul de pui la o fătare este relativ mic, de maxim patru.
4. Câinele samoied - 14.000 de dolari
Și-a luat numele de la populația siberiană în mijlocul căreia a apărut. Are blana albă și stufoasă, care solicită o întreținere aparte. Este foarte prietenos, chiar în exces, fapt care-l face nepotrivit pentru pază. I se mai spune ”câinele zâmbăreț” pentru că are colțurile gurii îndreptate în sus. Explicația ar fi că astfel nu se mai puteau forma țurțurii de gheață în zona gurii, un lucru foarte important într-o zonă atât de rece ca Siberia.
Citește și: Astronauții patrupezi. De la zoo în nave spațiale
5. Cavalier King Charles Spaniel - 12.000 de dolari
Este un câine de talie mică, ce poate ajunge la maxim 7 kilograme, iar cei mai scumpi sunt cei cu blana tricoloră: negru, alb și roșcat. Rasa a fost creată în perioada dinastiei Stuart care a domnit în Anglia în 1603-1649 și 1660-1688. Sunt foarte afectuoși și jucăuși, lucru care-i face o companie dorită în special de către copii.
6. Chow-Chow - 10.000 de dolari
Este o rasă apărută în China, însă are origini comune cu mai toate rasele de câini din Siberia, fapt ce explică și blana foarte stufoasă. Chinezii îl numeau Songshi Quan, ”câinele-leu pufos”. Popularitatea sa este constantă de mai mulți ani, mai ales datorită figurii care aduce mai mult a urs și a mimicii posomorâte, dar în același timp, amuzante. Este cunoscut și pentru limba sa de culoare violet. Apreciați pentru loialitatea lor, au nevoie de exercițiu constant pentru a combate tendința de sedentarism, cu problemele de sănătate ce apar de aici.
7. Rottweiler - 10.000 de dolari
Una dintre cele mai reușite rase provenite din școala germană a crescătorilor de câini. Rottweilerul este socotit printre cei mai inteligenți câini. Deși fioroși în aparență, sunt foarte ascultători și nu au accese de agresivitate gratuită. Este un excelent câine de pază și în pofida răspândirii sale, exemplarele din anumite linii pot ajunge la un preț de 10.000 de dolari pentru un exemplar la maturitate. Este folosit și de către poliție sau pentru misiuni de salvare.
8. Lowchen - 8.000 de dolari
Încă o specie pe cale de dispariție, Lowchen a avut perioada de glorie în timpul Renașterii, putând fi observat în multe picturi din acea vreme. Sunt câine de talie foarte mică, de maxim 8 kg și cu o înălțime de 30-35 cm.
9. Dogul argentinian - 8.000 de dolari
A fost creat pentru vânătoarea animalelor mari, motiv pentru care au un corp foarte musculos și pot ajunge la 65 de kg. Este ușor de dresat datorită inteligenței sale, însă dresajul este obligatoriu pentru a-i ține în frâu potențialul agresiv.
10. Ogarul afgan - 7.000 de dolari
Cândva era pe primul loc în ceea ce privește costul unui exemplar, dar încă sunt foarte apreciați. Motivul este dat de înfățișarea cu totul aparte pentru un ogar. Deși are silueta foarte suplă a acestuia, blana nu este netedă, ci foarte stufoasă. Atât de abundentă încât o mare parte dintre crescătorii lor trebuie să le facă cărare pe mijlocul capului cu pieptenele ca să nu intre păr în ochi. Ca orice ogar, are nevoie de spațiu și mișcare astfel încât nu este recomandat pentru apartament.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...
Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...
Când doi titani își unesc forțele, iar piața...