Volumul de aur înghițit de către organismele de reglementare din întreaga lume în 2018 a atins a doua cea mai mare valoare anuală, a raportat Consiliul Mondial de Aur (WGC) la începutul lui 2019. Firma de cercetare din industrie a subliniat faptul că în 2018 băncile centrale au cumpărat 651,5 tone metale prețioase, marcând o creștere de 74 %.
5 - Rusia
În ultimii șase ani, banca centrală rusă a fost remarcabil de agresivă în achizițiile de aur. În 2017, această țara a scos China de pe lista primilor cinci mari titulari de aur. În 2018, Rusia a devenit principalul cumpărător de aur din lume, cu achiziții nete care au ajuns la 274 tone. În februarie 2018, banca centrală rusă a sporit rezervele valutare cu 31,1 tone de aur, ajungând la un total de 2.149 tone.
4 - Italia
Cu cele 2451,84 tone de aur din cuferele sale, Italia se clasează pe locul trei în lume la rezervele de aur, cantitatea rămânând constant aceeași din trimetrul 3 al lui 2019.
Marea Britanie a plătit o sumă uriașă pentru aurul cumpărat din Rusia
Conform politicii băncii centrale a Italiei, aurul este cea mai sigură investiție în perioadele de neliniște economică și ține țara la adăpost de volatilitatea dolarului american.
3 - Franța
Parisul deținea în 2019, 2.518 tone din acest metal prețios. Rezervele de aur în Franța au scăzut la 2436,01 tone în al patrulea trimestru al anului 2019, de la 2436,07 tone în trimestrul al treilea al anului 2019.
2 - Germania
Deutsche Bundesbank deține la ora actuală 3366.77 de tone ceea ce clasează Germania pe locul 4 în lume la rezervele de aur.
Germania a încercat să repatrieze 674 de tone care sunt păstrate la Banque de France și la US Federal Reserve Bank, operațiune care ar trebui să se termine în 2020.
1 - SUA
Washington-ul deține cea mai mare rezervă de aur din lume, rezervă care ajunge la 8.407 tone. US Federal Reserves nu au făcut achiziții de aur așa cum au făcut diverse alte state pentru a echilibra devalorizarea dolarului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...