Topul celor mai darnici miliardari americani

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
O lumă diferită, croită după reguli stricte
O lumă diferită, croită după reguli stricte
Cei mai mari 25 de mari filantropi din America au donat în 2022 suma uriașă de 27 de miliarde de dolari către organizații caritabile iar în total toți miliardarii au donat împreună 196 de miliarde de dolari până în prezent.

În pofida tuturor problemelor economice, bogații Americii continuă să doneze.

Cei mai generoși 25 de filantropi din SUA au donat anul trecut 27 de miliarde de dolari pentru cauze caritabile, potrivit Forbes.

Suma totală donată în 2022 a fost de fapt mai mare decât în cei doi ani anteriori la un loc (20 de miliarde de dolari) și dublă față de suma donată în 2018. Cei mai mari 25 de donatori ai națiunii au oferit în total 196 de miliarde de dolari până în prezent, conform estimărilor Forbes.

Creșterea generozității vine într-un moment în care averile se micșorează. Cei mai bogați oameni din lume au pierdut 2.000 de miliarde de dolari anul trecut, iar numărul persoanelor ultra-bogate din întreaga lume este în scădere. Averea combinată a primilor 25 de filantropi a scăzut cu 15% (164 de miliarde de dolari) de la an la an, ajungând la 936 de miliarde de dolari în 2022. Totuși, nu pare să fie un factor de descurajare; toți cei 25 au distribuit sume semnificative.

2. Warren Buf... (warren-buffett_09809900.jpg)

Warren Buffett preia din nou coroana de cel mai generos miliardar din țară, măsurată prin suma totală donată într-o viață. Directorul general al Berkshire Hathaway, cunoscut și sub numele de Oracolul din Omaha, a distribuit anual, timp de aproape două decenii, acțiuni ale companiei sale în valoare de miliarde de dolari. Forbes estimează că Buffett a donat 5,4 miliarde de dolari către diverse organizații de caritate în 2022 și a donat 51,5 miliarde de dolari până în prezent.

Bill Gates și Melinda French Gates (foto sus) au obținut locul al doilea. În ciuda divorțului lor din 2021, cei doi continuă să co-prezideze Fundația Bill și Melinda Gates. Cei doi au donat împreună 38,4 miliarde de dolari unor organizații caritabile până acum în timpul vieții lor și conduc cea mai mare fundație caritabilă privată din lume. George Soros s-a clasat pe locul al treilea, donând aproximativ 18,4 miliarde de dolari până în prezent.

Cofondatorul Google, Sergey Brin, și finanțatorul de fonduri speculative Ken Griffin s-au alăturat pentru prima dată listei, după ce au donat 2,55 miliarde de dolari și, respectiv, 1,56 miliarde de dolari în 2022. MacKenzie Scott, romancieră și fostă soție a fondatorului miliardarului Jeff Bezos de la Amazon, a donat în special aproape 6 milioane de dolari unor organizații non-profit anul trecut.

Șaisprezece dintre cei 25 au semnat Giving Pledge, promițând să doneze cel puțin jumătate din averea lor în timpul vieții lor sau după moartea lor. Cei mai mulți mai au de parcurs un drum până la atingerea acestui obiectiv - Chuck Feeney, T. Denny Sanford și George Soros sunt singurii trei care l-au atins - dar ani ca acesta cu siguranță ajută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Notar / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Microsoft ajunge pe locul trei în industria jocurilor video
Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump

pixel