Topul celor mai răsunătoare atacuri cibernetice
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Au fost exploatate vulnerabilitățile
Au fost exploatate vulnerabilitățile
În 2018, hackerii s-au concentrat pe companii și pe exploatarea vulnerabilităților. S-a reușit, totuși, evitarea unor atacuri cibernetice de anvergură, de tipul WannaCry. Chiar și așa, hackerii au creat o grămadă de probleme, demonstrând, odată în plus, cât de fragilă rămâne securitatea cibernetică. 

1. Infractorii cibenertice au sustras peste 500 milioane de dolari de la bursa japoneză de criptomonede. Una dintre cele mai mari astfel de platforme ale Japoniei, Coincheck, a confirmat, în 26 ianuarie, furtul. În total, au fost sustrase 533 milioane de dolari în moneda digitală NEM.

2. Atac asupra companiei Boeing. Corporația Boeing a fost fost atacată de un virus asemănător WannaCry și care, potrivit unui comunicat al companiei americane, putea afecta softurile avioanelor, precum și sistemele proprii. Boeing a refuzt să ofere detalii despre incident.

3. Datele utilizatorilor Facebook. Datele personale ale peste 3 milioane de utilizatori Facebook, care au folosit aplicații cu teste psihologice, au putut fi accesate liber timp de patru ani. Informația a fost furnizată de publicația New Scientist, citând o investiație proprie. Datele au fost colectate cu ajutorul unui proiect al Universității Cambridge - aplicația myPersonality.

4. Operatorul T-Mobile. Operatorul internațional de telefonie mobilă T-Mobile a dezvăluit detalii privind un recent atac cibernetic, în urma căruia infractorii au obținut acces la datele a 2 milioane de clienți ai companiei: nume, adrese de email, număr de cont și alte informații.

5. Mai multe companii din SUA. La începutul lunii octombrie, agenția Bloomberg a anunțat că hackeri chinezi au încercat să spioneze companii americane cu ajutorul unor microcipuri, implantate în dispozitive pentru serverele folosite de societățile vizate, printre care Apple și Amazon. Montarea microcipurilor s-a produs în etapa de asamblare a aparatelor la fabricile din China, subcontractante ale gigantului american Supermicro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel