Tranzacție record. Sectorul plăților atrage tot mai mulți bani
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Este vorba de 35 miliarde de dolari
Este vorba de 35 miliarde de dolari
Grupul american specializat în tehnologie financiară (fintech) Fidelity National Information Services (FIS) a anunţat luni că va plăti aproximativ 35 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea Worldpay, lider în tehnologii de procesare a plăţilor, cea mai mare tranzacţie de până acum în sectorul plăţilor, aflat în creştere rapidă. 

Acordul dintre FIS şi Worldpay este cel mai recent val de consolidări în domeniul softului financiar şi tehnologiei de plăţi, unde firmele se luptă cu concurenţa noilor veniţi, care vor să schimbe modul în care se fac plăţile către comercianţi.

Interes pentru tehnologie financiară

În ianuarie, grupul american Fiserv a achiziţionat procesatorul de plăţi First Data Corp, pentru 22 de miliarde de dolari. În Europa, startup-urile, cum ar fi Nexi din Italia, intenţionează să se listeze, capitalizând creşterea interesului pentru tehnologia financiară, pe fondul majorării semnificative a vânzărilor online.

Incluzând datoria, tranzacţia prin care FIS cumpără Worldpay este de aproximativ 43 de miliarde de dolari, au anunţat luni cele două companii. Acţiunile Worldpay listate la Londra au urcat luni cu 9,45%.Acţionarii Worldpay vor primi 0,9287 acţiuni FIS şi în numerar 11 dolari pentru fiecare acţiune pe care o deţin, evaluând compania la 112,12 dolari per titlu, o primă de aproximativ 14% faţă de preţul de la închiderea şedinţei bursiere de vineri.

Citește și Nemții vor avea o super-bancă. Un gigant pentru a domina Europa

Entitatea combinată va avea venituri de aproximativ 12 miliarde de dolari, au anunţat cele două companii. Worldpay, care oferă servicii de peste 40 de ani, procesează anual peste 40 de miliarde de tranzacţii şi sprijină peste 300 de tipuri de plăţi în peste 120 de valute.

Entitatea combinată, care va păstra numele Fidelity National Information Services, va avea sediul în Jacksonville (statul american Florida), unde este sediul central al FIS. Tranzacţia ar urma să fie finalizată în semestrul doi din 2019, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare şi a acţionarilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel