Tranzacție pe piața din România în domeniul bunurilor de larg consum
Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
S-a ajuns la un acord
S-a ajuns la un acord
Mai este nevoie, firește, de acordul Consiliului Concurenţei, a Comisiei pentru Examinarea Investiţiilor Străine Directe.

Aquila (simbol bursier AQ) a încheiat un acord preliminar pentru achiziţionarea a 100% din părţile sociale ale companiilor Parmafood Trading SRL şi Parmafood Group Distribution SRL, unele dintre principalele companii distribuitoare de bunuri de larg consum, conform unui comunicat de presă.

Tranzacţia va avea loc după aprobarea prealabilă a principalilor termeni şi condiţii de către Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Aquila și sub rezerva obținerii avizelor necesare din partea structurilor de resort. 

Modalitate de plată

Preţul cumulat convenit pentru achiziţia ambelor companii va fi de maximum 16,5 milioane de euro din care se vor scădea datoriile, în baza unui mecanism de preţ stabilit de părţi, şi va fi plătit din surse proprii. Modalitatea de plată agreată constă în achitarea a 80% din suma totală la perfectarea tranzacţiei şi câte 10% după expirarea unui termen de 1 an, respectiv 2 ani de la perfectarea tranzacţiei.

100 de branduri

Companiile Parmafood au o istorie cumulată de 3 decenii şi deţin un portofoliu de peste 100 de branduri cu notorietate naţională şi internaţională. Parmafood Trading SRL şi Parmafood Group Distribution SRL au înregistrat în 2022 o cifră de afaceri cumulată de 245,53 milioane de lei şi un profit net cumulat de 15,67 milioane de lei. Companiile achiziţionate prestează activităţi de distribuţie în canalele HoReCa, Retail Modern şi Retail Tradiţional şi operează depozite logistice cu sisteme integrate de management ale stocurilor.

Peste 10.000 de produse

Aquila vinde produse de larg consum în peste 72.000 de puncte de desfacere prin toate canalele de comerţ cu amănuntul al bunurilor de larg consum, care acoperă peste 90% din piaţă. Portofoliul de produse integrat însumează peste 10.000 produse.

Compania a fost înfiinţată în anul 1994 de către antreprenorii Alin Adrian Dociu şi Constantin Cătălin Vasile. Din noiembrie 2021 este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), ca urmare a unei oferte publice iniţiale în valoare de 367 milioane lei, cea mai mare ofertă publică iniţială derulată de o companie antreprenorială românească pe piaţa de capital locală. Acţiunile companiei (simbol AQ) sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti, Global Micro Cap ai FTSE Russell, MSCI Frontier IMI şi MSCI România IMI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel