Tranzacție pe piața pharma în domeniul medicamentelor împotriva cancerului

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Resurse suplimentare pentru cercetare
Resurse suplimentare pentru cercetare
Piața pharma dovedește extrem de activă pe linie de achiziții. Este o consolidare a pozițiilor marilor laboratoare. 

Iar o ultimă asemenea afacere aduce în scenă grupul american Bristol Myers Squibb, care va absorbi laboratorul Mirati, specialist în tratamente împotriva cancerului. Valoarea tranzacției se ridică, potrivit cotidianul economic Les Echos, la 4,8 miliarde de euro. 

Un lifting pentru portofoliul comercial al Bristol Myers Squibb în sfera tratamentelor împotriva cancerului. Grupul farmaceutic american, numărul zece mondial, a anunțat preluarea laboratorului Mirati Therapeutics, un specialist în astfel de tratamente. Tranzacția a fost aprobată în unanimitate de consiliile de administrație ale celor două entități. 

Potrivit precizărilor furnizate de reprezentații celor două companii, acţionarii Mirati vor primi 58 de dolari pe acţiune în numerar, precum și un certificat de valoare garantat (CVG) pentru fiecare acțiune Mirati deținută, în valoare estimată la 12 dolari/acțiune. Aceasta ar reprezenta o valoare suplimentară care ar putea ajunge la 1 miliard.

Produse cam vechi

Preluarea laboratorului Mirati va oferi un impuls Bristol Myers Squibb, care se confruntă cu o scădere a vânzărilor din cauza brevetelor care expiră, situație care a afectat de deja portofoliul oncologic cam îmbătrânit. În următorii ani, cel mai bine vândut diluant de sânge, Eliquis, și tratamentul de imunoterapie împotriva cancerului, Opdivo, vor trebui să facă față concurenței generice. 

Compania a fost nevoită să-și reducă prognoza de venituri în acest an, după ce vânzările de Revlimid, un medicament folosit în tratamentele aplicate în cazurile de cancer de sânge care este a treia cea mai mare sursă de venituri, s-au prăbușit în fața concurenței generice.

Un medicament promițător

Mirati lansează Krazati, primul său produs adresat pacienților, un tratament pentru cancerul pulmonar. Această achiziție va oferi Mirati resurse suplimentare pentru comercializarea Krazati, dar și pentru o finanțare mai susținută a activăților de cercetare. Compania a primit aprobarea Food and Drug Administration (FDA) în decembrie, deși autoritățile europene de reglementare refuzaseră anterior să susțină medicamentul.

„Mirati este un alt pas important în eforturile noastre de a crește portofoliul nostru de oncologie și de a consolida și mai mult portofoliul de produse Bristol Myers Squibb pentru a doua jumătate a deceniului și mai departe”, a declarat Chris Boerner, noul CEO al Bristol, care i-a succedat lui Giovanni Caforio.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

S&P Global
Foto: Freepik.com
Bani
Guvern sediu
Termocentrală
Foto: REUTERS
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Navă cargo / Foto: Freepik
panouri solare
Bursa de valori
Fum alb care anunță că un nou papă a fost ales de conclav

Habemus papam! A ieșit fum alb din hornul Capelei Sixtine

Vestea bună a zilei vine de la Vatican unde pe hornul...

Știrile dimineții / sursa foto: Freepik.com
Tribunal
Banca Naționala a României
Ministerul Finanțelor
Marcel Boloș / Foto: gov.ro
Arme / Foto: Freepik
Nicolae Giugea este noul șef al Casei Naționalede Pensii
Carrefour Baneasa, închis de ANPC / Foto: Crișan Andreescu
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik
Donald Trump
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
Se impune o revizuire profundă / FOTO:Freepik
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Dan Șucu, președintele Concordia
Ucraina. Foto: Freepik.com
Banca Norvegiei / FOTO: Wikipedia

Banca centrală a Norvegiei menține rata dobânzii la 4,5%

Norvegia, în contrast cu restul Occidentului.


pixel