La ora actuală există câteva tratamente care sunt aplicate bolnavilor de COVID-19 însă numai în cadru spitalicesc, notează Bloomberg.
Terapia cu anticorpi
Acest tratament implică producerea de anticorpi într-un laborator care poate fi administrat în condiții de siguranță pacienților pentru a imita apărarea imună a corpului la coronavirus.
Autoritățile de reglementare din SUA au autorizat două terapii cu anticorpi în noiembrie, una o combinație de anticorpi numită REGEN-COV de la Regeneron Pharmaceuticals Inc. și alta numită bamlanivimab de la Eli Lilly & Co. Ambele au fost autorizate pentru utilizare împotriva formei ușoare de covid și până la moderat cu scopul de a preveni cazurile de la agravare până la punctul în care pacienții sunt spitalizați sau mor.
Cu toate acestea, în aprilie, autoritățile americane a urevocat autorizația pentru utilizarea solo a bamlanivimab din cauza temerilor de eficiență redusă împotriva variantelor noi de coronavirus, iar guvernul SUA a anulat un acord pentru mii de doze.
Bamlanivimab rămâne autorizat pentru utilizare împreună cu o altă terapie cu anticorpi Eli Lilly, etesevimab, iar guvernul se concentrează acum pe furnizarea acelei combinații. Niciunul dintre aceste tratamente nu este autorizat pentru utilizare la pacienții grav bolnavi.
Citește și: De ce COVID-19 este atât de greu de tratat Experți
Perfuzii cu plasmă convalescentă
Aceasta este o versiune de bază a terapiei cu anticorpi care implică colectarea plasmei, partea lichidă a sângelui, de la persoanele care s-au recuperat din Covid-19 și au dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusului și transfuzarea acestuia la cei care sunt încă bolnavi.
Tratamentul cu antivirale
Acesta ar fi tipul de medicament preferat, dar este o clasă relativ nouă de medicamente în comparație cu antibioticele, iar designul poate fi o provocare. Remdesivirul antiviral al Gilead Sciences Inc. a fost primul medicament susținut de datele clinice timpurii. FDA a aprobat medicamentul pe 22 octombrie, fiind primul care a obținut autorizația oficială pentru tratarea Covid. Anterior, agenția a eliminat-o pentru utilizare de urgență, după ce cercetările au arătat că a ajutat pacienții spitalizați să se recupereze de la Covid mai repede decât îngrijirea standard. Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății, în noiembrie, a recomandat împotriva utilizării remdesivirului pentru tratamentul pacienților spitalizați, pe baza studiilor care arată o lipsă de impact asupra îmbunătățirii și supraviețuirii pacientului. Unii specialiști în boli infecțioase spun că astfel de antivirale sunt cel mai probabil să fie eficiente atunci când sunt utilizate devreme, înainte ca infecția să copleșească corpul. Alte medicamente antivirale care au fost încercate includ favipiravir, un tratament pentru virusul gripei realizat de Fujifilm Holdings Corp., cunoscut pentru filmul foto și camerele foto, dar care funcționează și ca o companie de îngrijire a sănătății. Autoritățile de reglementare japoneze nu au eliminat medicamentul pentru tratamentul Covid, dar este utilizat pe scară largă în India, unde infecțiile sunt scăpate de sub control.
Steroizi
În iunie 2020, un studiu de la Universitatea din Oxford a arătat că dexametazona cu steroizi ieftini a îmbunătățit supraviețuirea la pacienții cu Covid care au nevoie de asistență respiratorie, fiind primul tratament care promite să salveze vieți. Un medicament generic realizat de companii precum Mylan NV și Merck & Co., dexametazona combate inflamația excesivă, numită uneori furtună de citokine, care poate fi mai gravă decât infecția virală în sine.
Anticoagulante
Deoarece Covid poate provoca cheaguri de sânge care distrug organele oamenilor, unii medici consideră că este util să trateze pacienții cu astfel de medicamente, care în mod obișnuit sunt utilizate la pacienții cu risc de accident vascular cerebral.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...