Trei autoturisme ELECTRICE, produse la fabrica Ford de la Craiova. Anunţul Guvernului
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Julissa Helmuth - Pexels
Foto: Julissa Helmuth - Pexels
Ford a anunțat luni transferul proprietății fabricii de la Craiova către partenerul Ford Otosan. 

Mutarea vine şi cu o schimbare în strategia de dezvoltare a fabricii de la Craiova. Astfel, printre noutățile care vor fi realizate în urma modificării proprietarului sunt trei vehicule electrice care vor intra în producție din 2024. Procesul de transfer al proprietății anunțat luni ar putea să se încheie în al treilea trimestru al anului 2022.

Conform planului, fabrica de la Craiova va juca un rol cheie pentru activitatea Ford în Europa sprijinind în același timp planurile companiei cu privire la electrificare (Model e) și vehicule comerciale (Ford Pro). De exemplu, modelul Puma va avea o versiune complet electrică din 2024, care va fi construită la Craiova

De asemenea, un nou vehicul utilitar ușor, care va intra în producție anul viitor la Craiova și care va avea o versiune complet electrică din 2024, va fi următoarea generație Ford Transit Courier. Totodată, vehiculul multifuncțional compact Tourneo Courier va fi construit la Craiova din 2023, cu o versiune complet electrică începând tot din 2024. Compania a mai anunțat că producția modelului EcoSport se va opri până la finalul acestui an, relatează Mediafax.

 

Mesajul Guvernului

 

Guvernul României salută anunțul către Ford cu privire la cele trei vehicule complet electrice ce se vor produce la fabrica din Craiova, începand din 2024: „Ne bucurăm că fabrica din România va continua să joace un rol strategic pe piața de vehicule comerciale și electrice din Europa”.

„Guvernul României salută anunțul făcut astăzi (luni - n.r.) de către Ford cu privire la cele trei vehicule complet electrice ce se vor produce la fabrica din Craiova, începand din 2024. Ne bucurăm că fabrica din România va continua să joace un rol strategic pe piața de vehicule comerciale și electrice din Europa”, transmite Executivul pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel