Tremend Software Consulting, parteneriat strategic cu Mastercard România

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Cosmin Vladimirescu Country Manager Mastercard Romania
Cosmin Vladimirescu Country Manager Mastercard Romania
, una dintre companiile românești de software cu cea mai rapidă creștere, a încheiat un parteneriat strategic cu Mastercard România pentru accelerarea implementării, în sistemul financiar-bancar, a reglementărilor europene și globale, dar și a noilor funcționalități din zona plăților digitale bazate pe tehnologiile actuale. 

Înrolarea cardurilor în eWallet-ul Apple Pay și implementarea mandatului Strong Customer Authentication (SCA), parte din Directiva Europeană revizuită privind Serviciile de Plată (revised Payment Services Directive - PSD2), sunt printre primele proiecte ce vor beneficia de expertiza Tremend Software Consulting în acest an. Totodată, Tremend va veni în sprijinul instituțiilor financiare cu soluții complexe, scalabile și sigure care vor reflecta agilitatea necesară transformării digitale.

“Expertiza tehnică extinsă de implementare în zona financiar-bancară, dar și inovația continuă, au transformat Tremend într-un partener puternic și de încredere al Mastercard România, jucând rolul unui IT Delivery Factory. Suntem încântați că împreună cu Mastercard vom oferi tuturor consumatorilor cea mai bună experiență în zona plăților digitale, siguranță și soluții personalizate, că vom avea șansa de a contribui la un proiect de asemenea anvergură ce sperăm că va fi dezvoltat nu numai local, ci și la nivelul Europei Centrale și de Est”, declară Ștefan Pătra, Vice President Financial Services, Tremend Software Consulting.  

Cosmin Vladimirescu, Country Manager, Mastercard România, precizează: „Ne bucurăm să avem alături un partener pentru care, asemenea Mastercard, siguranța, confortul și experiența consumatorilor reprezintă fundamentul întregii activități. Suntem convinși că, împreună cu Tremend, nu numai că vom îndeplini exigențele impuse în era PSD2, ci vom reuși să setăm noi standarde care să servească drept model, atât la nivel local, cât și global”.

PSD2 reprezintă directiva Uniunii Europene prin care plățile online vor deveni mai sigure, favorizând inovația, precum și intrarea pe piață a unor noi jucători din domeniul FinTech. Țările membre UE și implicit România au obligația de a include directiva în legislația națională, iar băncile de a publica propriile interfețe de programare a aplicațiilor (API). 

Directiva PSD2 marchează trecerea băncilor la modelul Open Banking, prin care va fi accelerat procesul de tranziție de la serviciile financiare tradiționale, internalizate și locale, la cele digitale, disponibile oriunde în zona europeană. 

În plus, odată cu implementarea PSD2, va fi revoluționat și sistemul de plăți online. Ca urmare, autentificarea de tip EMV 3D Secure va intra într-o nouă eră a standardelor de securitate pentru tranzacțiile online cu cardul și va transforma Strong Customer Authentication (SCA) într-un etalon al industriei, bazat pe tehnologiile actuale, precum  

autentificarea biometrică. Creșterea accelerată a plăților atrage după sine exigențe noi, în primul rând legate de securitatea acestora, cu atât mai mult cu cât la nivel global prognoza pentru 2019 este de 3,9 miliarde de plătitori doar prin e-commerce, în timp ce, în România, 20% din populație a făcut în ultimul an cel puțin o tranzacție online, reprezentând o creștere anuală de 15%. 

________

Despre Tremend

Tremend are 14 ani de experiență în furnizarea de servicii de software engineering și consultanță și a implementat peste 400 de proiecte de anvergură pentru companii de top din sectoare precum telecom, finanțe, bănci, auto și servicii medicale. Compania folosește ultimele tehnologii ale momentului, de la AI și Machine Learning, la IoT și Microservicii. Cea mai importantă realizare a anului 2017 a fost extinderea peste ocean, prin preluarea companiei americane 648 Group. Tremend a fost inclusă, de două ori consecutiv, în Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, clasamentul celor mai dinamice companii de tehnologie din regiune. Compania de consultanță și dezvoltare de software are două sedii în România, în București și în Brașov și un birou în Atlanta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Camioane de marfă
Rovinieta
Tanczos Barna
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Foto: Freepik.com
BNR: Indice ROBOR
Petrișor Peiu

Viktor Orban lansează programul "Prima casă" în Ungaria

Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.

ANAF
Sursa foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock
Grecia

Atenţionare de călătorie: Risc ridicat de incendii în Grecia

Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...

Dolari / FOTO: Freepik
Pexels.com
Ilie Bolojan / Foto: gov.ro
Programele AFM se suspendă
Adrian Negrescu
Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness

pixel