Turcia amenință! Vor confisca fabricile producătoare de măști

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Măștile chirurgicale se ieftinesc
Măștile chirurgicale se ieftinesc
Autorităţile turce vor confisca fabricile producătoare de măşti dacă acestea nu acceptă până luni seara să vândă produse guvernului, a declarat ministrul de interne Suleyman Soylu, în timp ce Ankara încearcă să stopeze răspândirea epidemiei de coronavirus, potrivit Reuters.

Numărul morţilor din cauza noului coronavirus a crescut de la nouă la 30 duminică, cu 1.256 de cazuri confrmate după o creştere a numărului acestora în ultimele două săptămâni.

Autorităţile au efectuat raiduri simultane la depozitele de măşti faciale duminică dimineaţă pentru a le cere patronilor să semneze contracte cu Ministerul Sănătăţii şi să înceteze să le mai acumuleze în stocuri, a declarat Soylu, citat de ziarul Hurriyet.

De la haine de zeci de mii de euro la măști sanitare. Ajutorul caselor de modă

"Noi le-am cerut încă o dată să semneze contracte cu Ministerul Sănătăţii până în această seară la ora 20:00. Altfel, avem şi alte mijloace şi nu vom ezita defel să le utilizăm", a avertizat ministrul turc, potrivit aceluiaşi cotidian.

"Vom cumpăra aceste măşti şi încă la un preţ bun", a spus el. "Dumnezeu ne este martor, ei au la dispoziţie 10-12 ore sau mâine le vom recheziţiona fabricile", a adăugat acesta.

Turcia a luat o serie de măsuri pentru a preveni propagarea noului coronavirus încă de la apariţia sa în urmă cu două săptămâni, limitând utilizarea spaţiilor publice, impunând restricţii de călătorie şi anunţând un program de sprijin economic de 15 miliarde de dolari pentru a-şi susţine economia aflată în dificultate pe fondul pandemiei.

Turcia afirmă că a efectuat 20.345 de teste de coronavirus. Ea a exportat mai multe echipamente medicale în alte ţări, dar după valul de contaminări cu noul coronavirus în propriul teritoriu a declarat că de acum încolo va acorda prioritate necesităţilor locale. Săptămâna trecută, Ankara a decis să restricţioneze vânzarea măştilor, impunând prezentarea unei recomandări medicale pentru eliberarea anumitor măşti.

Odată cu înmulţirea cazurilor de contaminare cu noul coronavirus, mii de persoane au fost plasate în carantină în toată ţara. Ministrul Soylu a declarat luni că circa 10.750 de persoane se află în carantină, adăugând că cei care nu vor respecta această restricţie vor fi pasibili de amendă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Freepik.com
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...


pixel