Decizia de vânzare către Elon Musk a fost luată ieri de acționari, iar asta înseamnă că Twitter va încerca acum să-l oblige pe miliardar să cumpere compania apelând la instanță, scrie BBC.
În luna aprilie, Twiter a fost de acord cu tranzacția propusă de Elon Musk, cel mai bogat om din lume. Cu toate acestea, înțelegerea a picat după ce Musk a declarat că a fost indus în eroare de companie privind numărul de conturi false de pe rețeaua de socializare. În mai, Musk a anunțat că nu mai vrea să cumpere Twitter, însă conducerea companiei spune că miliardarul nu se poate retrage din înțelegere.
Twitter spune că mai puțin de 5% din totalul utilizatorilor zilnici activi monetizabili (cei care pot urmări reclame) sunt roboți web (boți), însă Musk susține că numărul real al acestora este de câteva ori mai mare. Compania software este în prezent evaluată la 32 de miliarde de dolari, cu mult sub oferta de 44 de miliarde făcută de Elon Musk.
Votul acționarilor înseamnă că Twitter îl poate acționa pe Elon Musk în instanță. Cele două părți urmează să se întâlnească într-un tribunal din Delaware în octombrie. Cu puțin înainte de decizia acționarilor, Pieter Zatko, fostul șef al securității cibernetice, a depus mărturie în fața Comisiei Juridice din Senatul SUA privind presupuse breșe de securitate.
Fostul executiv Twitter a spus că Twitter este "cu 10 ani în urmă" la capitolul securitate, în timp ce compania susține că el a fost concediat și că presupunerile lui sunt nefondate. Zatko a susținut anterior declarațiile lui Elon Musk potrivit cărora Twitter aer mai multe conturi false decât susține.
Mărturia lui Zatko va putea fi folosită de avocații lui Elon Musk în instanță. Mărturia fostului angajat Twitter în fața Senatului SUA este legată de probleme de securitate națională și nu are nicio legătură oficială cu tentativa lui Elon Musk de a renunța la cumpărarea companiei, potrivit Digi24.
Fondator Dodgecoin: Musk, un escroc care și-a creat un cult al personalității
Într-un interviu acordat Insider, Palmer a spus că s-a săturat să fie "târât" în conversațiile în jurul monedei la a cărei creare a constribuit în urmă cu peste opt ani. La acea vreme, el vedea Dogecoin ca pe un "hobby' dar despre care acum spune că a devenit o pacoste.
"Toată această chestie m-a cam enervat pentru că era legată numele meu. Nu cred că oamenii își dau seama, dar îmi doresc ca atunci când se întâmplă ceva cu Dogecoin, Elon Musk și Billy Markus (cel de al doilea cofondator al Dogecoin n.r.), să nu fiu târât înapoi în asta", a spus Palmer.
"Chiar și atunci când am șters complet toate rețelele sociale, a continuat să mă urmărească ca un miros urât", a adăugat el.
Palmer, care este un fot Inginer Adobe, a mai spus că nu a fost surprins când Musk a început să promoveze Dogecoin pe Twitter încă din 2019.
Miliardarul pare să fie prieten apropiat cu celălalt creator al Dogecoin, Billy Markus. Musk a declarat că a lucrat în trecut cu dezvoltatorii monedei digitale și că susține Dogecoin într-un efort de a fi un aliat pentru "oamenii care nu sunt atât de bogați".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Creştere a numărului de...
Trump și criptomonedele: Un...
Aeronavele suplimentare vor...
Randamentele obligațiunilor...
Pizza de 100 de lire: Un...
Deficitul bugetar al României...
Selecție de știri pentru această dimineață.
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...