Ucraina a reluat livrările de cereale din porturile de la Marea Azov
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Autorităţile ucrainene au anunţat marţi că au fost reluate livrările de cereale din porturile de la Marea Azov, blocate timp de aproximativ 10 zile după o dispută cu Rusia în dreptul strâmtorii Kerci.

În data de 25 noiembrie, Rusia a sechestrat trei nave militare ucrainene, acuzându-le că au intrat în mod ilegal în apele sale teritoriale. Ucraina a dezminţit aceste acuzaţii şi la rândul său a acuzat Rusia de agresiune armată.

"Trecerea navelor încărcate cu produse agricole prin porturile de la Marea Azov a fost deblocată. Încărcarea cerealelor pe nave în porturile de la Berdiansk şi Mariupol a fost reluată şi se derulează în mod normal", a anunţat Ministerul ucrainean al Agriculturii, într-un comunicat de presă.

Anterior, ministrul ucrainean pentru Infrastructură, Volodimir Omelian, a anunţat şi el că Rusia a deblocat parţial porturile ucrainene de la Marea Azov. "Da, porturile Berdiansk şi Mariupol sunt parţial deblocate. Navele se îndreaptă spre intrarea şi ieşirea din strâmtoarea Kerci spre porturile ucrainene (...) Circulaţia este parţial restabilită", a spus Omelian.

Navele sunt oprite în continuare de partea rusă, care efectuează inspecţii ca înainte, dar circulaţia a fost parţial restabilită, a afirmat Volodimir Omelian, citat de mass-media ucrainene. El a adăugat că 17 nave aşteaptă la intrarea în Marea Azov şi doar una la ieşire. Alte nouă nave se află pe cheiurile din porturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel